ŽUTO-BELI SOČNI ROLAT Jednostavna poslastica koju svi vole
Odličan desert posle ručka.
Žuti rolat
Za koru:
4 jaja
100 g šećera
100 g brašna
1 kašika gustina
1 prašak za pecivo
Za fil:
250 g svežeg sitnog sira
rendana kora od 1 limuna
2 kašike soka od limuna
120 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
4-5 kašika džema po želji
Priprema:
Od belanaca umutite čvrst šam sa šećerom. Postepeno dodajte žumanca. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i umešajte u smesu. Obložite pleh papirom za pečenje i sipajte smesu za koru. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Čim izvadite iz rerne urolajte sa pek papirom, pa obmotajte vlažnom krpom i ostavite. Mikserom umutite sir sa šećerom, dodajte narendanu koru i sok od limuna. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku i sjedinite s filom. Odmotajte koru, namažite džemom, pa filom i ponovo urolajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BOŽANSTVEN KOLAČ Ima i koru i fil, a u njega ide SAMO 1 JAJE!
Odličan slatkiš za celu porodicu.
BRZINSKI KOLAČ, GOTOV ZA POLA SATA! Mekani čokoladni mafini, idealan slatkiš ili užina
Svi će biti oduševljeni!
UMUTIŠ, UROLAŠ I GOTOV SLATKI ROLAT! Najbrži kolač koji ste do sada pravili
Kad se najave iznenadni gosti, ovaj kolač je spas!
TAKO SOČAN, TAKO MEKAN Kada probate domaće medeno srce, nikada ga više nećete kupiti!
Kolač nema sastojke životinjskog porekla i odličan je za dane posta.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)