ŽUTO-BELI SOČNI ROLAT Jednostavna poslastica koju svi vole
Odličan desert posle ručka.
Žuti rolat
Za koru:
4 jaja
100 g šećera
100 g brašna
1 kašika gustina
1 prašak za pecivo
Za fil:
250 g svežeg sitnog sira
rendana kora od 1 limuna
2 kašike soka od limuna
120 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
4-5 kašika džema po želji
Priprema:
Od belanaca umutite čvrst šam sa šećerom. Postepeno dodajte žumanca. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i umešajte u smesu. Obložite pleh papirom za pečenje i sipajte smesu za koru. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Čim izvadite iz rerne urolajte sa pek papirom, pa obmotajte vlažnom krpom i ostavite. Mikserom umutite sir sa šećerom, dodajte narendanu koru i sok od limuna. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku i sjedinite s filom. Odmotajte koru, namažite džemom, pa filom i ponovo urolajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BOŽANSTVEN KOLAČ Ima i koru i fil, a u njega ide SAMO 1 JAJE!
Odličan slatkiš za celu porodicu.
BRZINSKI KOLAČ, GOTOV ZA POLA SATA! Mekani čokoladni mafini, idealan slatkiš ili užina
Svi će biti oduševljeni!
UMUTIŠ, UROLAŠ I GOTOV SLATKI ROLAT! Najbrži kolač koji ste do sada pravili
Kad se najave iznenadni gosti, ovaj kolač je spas!
TAKO SOČAN, TAKO MEKAN Kada probate domaće medeno srce, nikada ga više nećete kupiti!
Kolač nema sastojke životinjskog porekla i odličan je za dane posta.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)