ŽUTO-BELI SOČNI ROLAT Jednostavna poslastica koju svi vole
Odličan desert posle ručka.
Žuti rolat
Za koru:
4 jaja
100 g šećera
100 g brašna
1 kašika gustina
1 prašak za pecivo
Za fil:
250 g svežeg sitnog sira
rendana kora od 1 limuna
2 kašike soka od limuna
120 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
4-5 kašika džema po želji
Priprema:
Od belanaca umutite čvrst šam sa šećerom. Postepeno dodajte žumanca. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i umešajte u smesu. Obložite pleh papirom za pečenje i sipajte smesu za koru. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Čim izvadite iz rerne urolajte sa pek papirom, pa obmotajte vlažnom krpom i ostavite. Mikserom umutite sir sa šećerom, dodajte narendanu koru i sok od limuna. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku i sjedinite s filom. Odmotajte koru, namažite džemom, pa filom i ponovo urolajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BOŽANSTVEN KOLAČ Ima i koru i fil, a u njega ide SAMO 1 JAJE!
Odličan slatkiš za celu porodicu.
BRZINSKI KOLAČ, GOTOV ZA POLA SATA! Mekani čokoladni mafini, idealan slatkiš ili užina
Svi će biti oduševljeni!
UMUTIŠ, UROLAŠ I GOTOV SLATKI ROLAT! Najbrži kolač koji ste do sada pravili
Kad se najave iznenadni gosti, ovaj kolač je spas!
TAKO SOČAN, TAKO MEKAN Kada probate domaće medeno srce, nikada ga više nećete kupiti!
Kolač nema sastojke životinjskog porekla i odličan je za dane posta.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)