NAJBOLJI RECEPT ZA URMAŠICE Sočne, slatke, tope se u ustima

Trpeza/ V.V.

12:05

Slatki kutak 0

Za ljubitelje kolača sa šećernim sirupom.

URMAŠICE
Shutterstock

Urmašice

Sastojci:

Za testo:

450 g brašna

2 jaja

2 šoljice (od 100 ml) šećera

2 šoljice ulja

1 prašak za pecivo

Za preliv:

7 šoljica šećera

7 šoljica vode

1 kesica vanil šećera

1 limun

Priprema:

U činiji umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje pa mutiti dok masa ne postane glatka. Polako dodavati brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesiti glatko testo, ni tvrdo ni meko. Od testa uzimati po malo i dlanovima oblikovati kuglice pa od njih valjke. Urmašice ređati u podmazan pleh i viljuškom odozgo napraviti šaru. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.

Preliv: Skuvati vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kad se malo zgusne preliti vruće urmašice. Okrenuti ih posle nekoliko minuta da upiju preliv. Najbolje je da odstoje preko noći.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading