NAJBOLJI RECEPT ZA URMAŠICE Sočne, slatke, tope se u ustima
Za ljubitelje kolača sa šećernim sirupom.
Urmašice
Sastojci:
Za testo:
450 g brašna
2 jaja
2 šoljice (od 100 ml) šećera
2 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
Za preliv:
7 šoljica šećera
7 šoljica vode
1 kesica vanil šećera
1 limun
Priprema:
U činiji umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje pa mutiti dok masa ne postane glatka. Polako dodavati brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesiti glatko testo, ni tvrdo ni meko. Od testa uzimati po malo i dlanovima oblikovati kuglice pa od njih valjke. Urmašice ređati u podmazan pleh i viljuškom odozgo napraviti šaru. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.
Preliv: Skuvati vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kad se malo zgusne preliti vruće urmašice. Okrenuti ih posle nekoliko minuta da upiju preliv. Najbolje je da odstoje preko noći.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)