RAPSODIJA FINOG UKUSA Kolač sa orasima i vanila kremom, jednosnovan, a toliko dobar
Odličan za svaki dan ali i za sve vrste slavlja
Potrebno:
6 belanaca
100 gr šećera
130 gr mlevenih oraha
1 kašičica ekstrata od vanile
1/2 praška za pecivo
2 kašike brašna
Krem:
6 žumanaca
150 gr šećera
400 ml mleka
2 kašike gustina
1 kesica vanilin pudinga
200 gr margarina
Priprema:
Prvo ćemo uraditi krem.
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele.
Pomešati puding i gustin, pa dodati hladno mleko i izmešati žicom za mućenje da nema grudvica.
Tome dodati smesu od žumanaca, pa staviti na paru da se kuva.
Kada se zgusne skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Za koru ulupajte belanca sa šećerom u jak šne.
Pomešajte brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo pa dodajte belancima i izmesajte varjačom, da belanca ne spadnu.
Na kraju dodajte ekstrat vanile.
Uzmite veliki pleh otprilike 30 x 35 cm i stavite papir za pečenje i izlijte smesu za koru pa stavite da se peče na 180 stepeni dok blago ne porumeni.
Ostavite da se ohladi pa koru presecite na tri jednaka dela po širini, da se dobiju tri kore ( trake). Odsecite i krajeve.
Sad se krem već ohladio pa ulupajte margarin i postepeno mu dodavajte ohladjen krem uz mućenje.
Trake nafilujte sa dobijenim kremom, po pola izmedju svake trake.
Odgore dekoracija po želji.
Ohladite u frižideru pa poslužite.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)