RAPSODIJA FINOG UKUSA Kolač sa orasima i vanila kremom, jednosnovan, a toliko dobar
Odličan za svaki dan ali i za sve vrste slavlja
Potrebno:
6 belanaca
100 gr šećera
130 gr mlevenih oraha
1 kašičica ekstrata od vanile
1/2 praška za pecivo
2 kašike brašna
Krem:
6 žumanaca
150 gr šećera
400 ml mleka
2 kašike gustina
1 kesica vanilin pudinga
200 gr margarina
Priprema:
Prvo ćemo uraditi krem.
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele.
Pomešati puding i gustin, pa dodati hladno mleko i izmešati žicom za mućenje da nema grudvica.
Tome dodati smesu od žumanaca, pa staviti na paru da se kuva.
Kada se zgusne skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Za koru ulupajte belanca sa šećerom u jak šne.
Pomešajte brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo pa dodajte belancima i izmesajte varjačom, da belanca ne spadnu.
Na kraju dodajte ekstrat vanile.
Uzmite veliki pleh otprilike 30 x 35 cm i stavite papir za pečenje i izlijte smesu za koru pa stavite da se peče na 180 stepeni dok blago ne porumeni.
Ostavite da se ohladi pa koru presecite na tri jednaka dela po širini, da se dobiju tri kore ( trake). Odsecite i krajeve.
Sad se krem već ohladio pa ulupajte margarin i postepeno mu dodavajte ohladjen krem uz mućenje.
Trake nafilujte sa dobijenim kremom, po pola izmedju svake trake.
Odgore dekoracija po želji.
Ohladite u frižideru pa poslužite.
Možda vas zanima:
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)