RAPSODIJA FINOG UKUSA Kolač sa orasima i vanila kremom, jednosnovan, a toliko dobar

TRPEZA.RS

12:32

Slatki kutak 0

Odličan za svaki dan ali i za sve vrste slavlja

RAPSODIJA FINOG UKUSA Kolač sa orasima i vanila kremom, jednosnovan,  a toliko dobar
Printscreen

Potrebno:

6 belanaca
100 gr šećera
130 gr mlevenih oraha
1 kašičica ekstrata od vanile
1/2 praška za pecivo
2 kašike brašna

Krem:

6 žumanaca
150 gr šećera
400 ml mleka
2 kašike gustina
1 kesica vanilin pudinga
200 gr margarina


Priprema:

Prvo ćemo uraditi krem.

Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele.

Pomešati puding i gustin, pa dodati hladno mleko i izmešati žicom za mućenje da nema grudvica.

Tome dodati smesu od žumanaca, pa staviti na paru da se kuva.

Kada se zgusne skloniti sa vatre da se skroz ohladi.

Za koru ulupajte belanca sa šećerom u jak šne.

Pomešajte brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo pa dodajte belancima i izmesajte varjačom, da belanca ne spadnu.

Na kraju dodajte ekstrat vanile.

Uzmite veliki pleh otprilike 30 x 35 cm i stavite papir za pečenje i izlijte smesu za koru pa stavite da se peče na 180 stepeni dok blago ne porumeni.

Ostavite da se ohladi pa koru presecite na tri jednaka dela po širini, da se dobiju tri kore ( trake). Odsecite i krajeve.

Sad se krem već ohladio pa ulupajte margarin i postepeno mu dodavajte ohladjen krem uz mućenje.

Trake nafilujte sa dobijenim kremom, po pola izmedju svake trake.

Odgore dekoracija po želji.

Ohladite u frižideru pa poslužite.
 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading