Napravite DOMAĆI SNIKERS od SAMO ČETIRI SASTOJKA (video)

alo.rs/I. V.

16:00

Slatki kutak 0

Ovo je jedan od recepata koji je tako jednostavan za pravljenje i koji je tako ukusan da nećete poverovati.

Napravite DOMAĆI SNIKERS od SAMO ČETIRI SASTOJKA (video)
Shutterstock

 

Domaći snikers od samo četiri sastojaka

Sastojci:

500 g urmi, bez koštica i koštica

300 g putera od kikirikija

250 g crne čokolade sa 70% kakoa

morska so

Priprema:

Obložite pleh za pečenje pek-papirom. Koristim malu tacnu 15x23 cm. Ubacite urme u blender i blendajte nekoliko minuta dok ne dobijete glatku smesu. Navlažite ruke i rasporedite urme u ravnomeran sloj preko dna pleha. anesite puter od kikirikija preko urmi i ravnomerno ga izgladite. Stavite u zamrzivač na 2 sata ili preko noći da se stegne. Izvucite papira za pečenje i stavite na dasku za sečenje. Isecite na 20 malih pločica i vratite u zamrzivač. Otopite čokoladu ma pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Umočite štanglice u čokoladu, pazeći da budu potpuno uronjene. Stavite na papir za pečenje i pospite sa malo morske soli pre nego što se čokolada stegne. Stavite u frižider da se stegne 10 minuta i onda poslužite

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Gregory-Smith (@johngs)

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading