OSVEŽAVAJUĆA I LAGANA Fantastično kremasta posna plazma torta
Prvo mesto zauzima torta sa plazmom, jer je zaista neprevaziđena! Svi volimo plazmu, i sigurno je da će vam se ova torta dopasti
Sastojci
Za fil:
- 250 g posnog margarina
- 200 g šećera u prahu
- 200 g lešnika
- 200 g posne čokolade za kuvanje
Za umakanje plazme:
- po potrebi voda (ili sok)
Za filovanje:
- 200 g posnog šlaga
I još:
- 300 g posne plazme
Priprema
Mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati prepečen samleveni lešnik i izmiksati. Zatim dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i sjediniti mikserom.
Kalup obložiti providnom prianjajućom folijom. Plazmu kratko umakati u vodu i poređati po dnu kalupa (okretati naopako).
Preko plazme naneti fil.
Poređati još jedan red plazme.
Ponavljati postupak dok se ne utroše fil i plazma. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
Tortu izručiti iz kalupa na tacnu i ukloniti foliju.
Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.
Tortu seći na šnite željene debljine i poslužiti.
Možda vas zanima:
ZASLADITE SE SA STILOM Plazma torta sa belom čokoladom, ukus vrhunskog zadovoljstva
Postoji bezbroj varijanti poslastica sa plazma keksom, i sve su ukusne, ali ova se posebno izdvojila
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)