OSVEŽAVAJUĆA I LAGANA Fantastično kremasta posna plazma torta
Prvo mesto zauzima torta sa plazmom, jer je zaista neprevaziđena! Svi volimo plazmu, i sigurno je da će vam se ova torta dopasti
Sastojci
Za fil:
- 250 g posnog margarina
- 200 g šećera u prahu
- 200 g lešnika
- 200 g posne čokolade za kuvanje
Za umakanje plazme:
- po potrebi voda (ili sok)
Za filovanje:
- 200 g posnog šlaga
I još:
- 300 g posne plazme
Priprema
Mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati prepečen samleveni lešnik i izmiksati. Zatim dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i sjediniti mikserom.
Kalup obložiti providnom prianjajućom folijom. Plazmu kratko umakati u vodu i poređati po dnu kalupa (okretati naopako).
Preko plazme naneti fil.
Poređati još jedan red plazme.
Ponavljati postupak dok se ne utroše fil i plazma. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
Tortu izručiti iz kalupa na tacnu i ukloniti foliju.
Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.
Tortu seći na šnite željene debljine i poslužiti.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)