JEFTIN SLATKIŠ, BEZ MLEKA I JAJA Posne kokos kocke, a mekane kao duša!
Zasladite se i za vreme posta kolačem koji svi vole.
Sastojci:
300 g brašna
150 g šećera
180 ml vode
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
Fil:
100 g čokolade za kuvanje
200 g margarina
200 g kokosa
150 g šećera
3 kašike kakaoa
100 ml vode
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dodavati jedan po jedan sastojak i posle svakog izmešati smesu žicom za mućenje da nema grudvica. Ostaviti da odstoji dok se rerna greje. U podmazan manji pleh sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta, ali smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Ohlađenu koru iseći na kocke željene veličine.
Fil: Staviti vodu i šećer da provre. Tada dodati margarin, čokoladu i kakao i mešati dok se ne istope i sjedine. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi. Umakati svaku kocku u fil, a zatim u kokos uvaljati sa svih strana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI Ukusni su isto kao mrsni, a tek da vidite kako su sočni i mekani!
Probajte ovaj recept za čuvene čupavce, nećete se pokajati.
RECEPT ZA ČUPAVCE Starinski kolači sa kokosom, bez mleka i jaja, a božanstveni!
Čupavcu su izdašni, sočni i mirišljavi kolači koje svi vole.
JEFTINE KOKOS KOCKE Najbolji recept koji svima uspeva, čak i domaćicama koje nisu vešte u kuhinji!
U ovaj recept ne idu jaja i mleko, pa je jeftin, a kolač je mekan kao duša.
MIRISNE KOKOS KOCKE Bude nostalgiju i vraćaju u dane letovanja, a mekane kao pamuk
Neodoljivi slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)