POSNE KOKOS KOCKE Omiljen kolač bez mleka i jaja, a neverovatno mekan i sočan!
Dajemo vam posnu verziju jednog od najpopularnijih kolača.
Sastojci:
300 g brašna
150 g šećera
180 ml vode
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
Fil:
100 g čokolade za kuvanje
200 g margarina
200 g kokosa
150 g šećera
4 kašike kakaoa
100 ml vode
Priprema:
Biskvit: Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dodavati jedan po jedan sastojak i posle svakog izmešati smesu žicom za mućenje da nema grudvica. Ostaviti da odstoji dok se rerna greje. U podmazan manji pleh sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta, ali smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Ohlađenu koru iseći na kocke željene veličine.
Fil: Staviti vodu i šećer da provre. Tada dodati margarin, čokoladu i kakao i mešati dok se ne istope i sjedine. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi. Umakati svaku kocku u fil, a zatim u kokos uvaljati sa svih strana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI Ukusni su isto kao mrsni, a tek da vidite kako su sočni i mekani!
Probajte ovaj recept za čuvene čupavce, nećete se pokajati.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
STARINSKA POSNA TORTA Neodoljiv spoj kora od oraha i fila od čokolade
Naše bake su pravile tortu od jednostavnih sastojaka koje imaju u kući.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)