KAKVO JE OVO KREMASTO ZADOVOLJSTVO! Ukus ove poslastice je neprevaziđen
I uz sve to neobični sastojci...
Lagana torta s voćem
Sastojci:
150 g pirinča (arborio)
1 vanilin šećer
1 burbon vanila šećer
600 ml mleka
220 g oljuštenih badema
4 jajeta
80 g šećera
50 g kandiranog đumbira
400 g voća za ukrašavanje
šlag za ukrašavanje
Priprema:
Stavite mleko da provri i ubacite pirinač i vanilin šećer. Kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne omekša. Ostavite da se ohladi. Oljuštene bademe propržite bez masnoće i iseckajte. Belanca umutite u sneg i dodajte kesicu burbon šećera. Žumanca i šećer umutite i ulijte u ohlađeni pirinač. Dodajte bademe i sitno seckani đumbir. Na kraju špatulom lagano umešajte šlag. Kalup za torte obložite pek-papirom i ulijte dobijenu smesu. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kolač dobro ohladite u frižideru pre služenja, a ukrasite šlagom i voćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)