KAKVO JE OVO KREMASTO ZADOVOLJSTVO! Ukus ove poslastice je neprevaziđen
I uz sve to neobični sastojci...

Lagana torta s voćem
Možda vas zanima:

NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
Sastojci:
150 g pirinča (arborio)
1 vanilin šećer
1 burbon vanila šećer
600 ml mleka
220 g oljuštenih badema
4 jajeta
80 g šećera
50 g kandiranog đumbira
400 g voća za ukrašavanje
šlag za ukrašavanje
Priprema:
Stavite mleko da provri i ubacite pirinač i vanilin šećer. Kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne omekša. Ostavite da se ohladi. Oljuštene bademe propržite bez masnoće i iseckajte. Belanca umutite u sneg i dodajte kesicu burbon šećera. Žumanca i šećer umutite i ulijte u ohlađeni pirinač. Dodajte bademe i sitno seckani đumbir. Na kraju špatulom lagano umešajte šlag. Kalup za torte obložite pek-papirom i ulijte dobijenu smesu. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kolač dobro ohladite u frižideru pre služenja, a ukrasite šlagom i voćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)