STARI BEOGRADSKI RECEPT Preukusna torta koja je starijim generacijama jedna od omiljenih poslastica
Sve osvoji na prvi ukus.

Beogradska torta
Možda vas zanima:

NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
Sastojci:
Za koru:
6 žumanaca
180 g šećera
125 g badema
8 belanaca
70 g brašna
Za fil:
10 žumanaca
210 g šećera
50 g brašna
1 štap vanile
1/2 l mleka
230 g maslaca
Priprema:
Umutiti 6 žumanaca sa 180 g šećera, pa dodati 125 g obarenog, oljušćenog i samlevenog badema, sneg od 8 belanaca i 70 g brašna. Kalup prethodno namazati maslacem, posuti brašnom, sipati u njega testo i peći. Za fil: 10 žumanaca dobro izmešati sa 210 g šećera, 50 g brašna, dodati šipku vanile. Sve mešati u manjem sudu i tu sipati pomalo jednu polovinu litra mleka. Kuvati krem na šporetu, i to na srednjoj vatri, neprestano mešajući. Kad krem postane gust, skinuti sa šporeta i mešati dok se ne ohladi. U tako ohlađen krem umešati 230 g maslaca. Pečenu tortu iseći na tri dela i filovati je ovim kremom. Okolo i odozgo namazati tortu istim kremom, pa je posuti uzduž isečenim bademima. Do posluživanja tortu držati na ledu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)