TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
Reforma torta
Sastojci:
Za patišpanj:
16 belanaca
16 kašika šećera
480 g mlevenih oraha
Fil:
16 žumanaca
16 kašika šećera
vanilin-šećer
1 kašika vode
200 g čokolade za kuvanje
250 g maslaca
Priprema:
Patišpanj: Četiri belanca umutiti sa četiri kašike šećera, zatim lagano umešati 120 g mlevenih oraha. Sipati u kalup i peći dvanaest minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na isti način pripremiti i preostala tri patišpanja. Fil: Umutiti žumanca, šećer, vanilin-šećer i vodu, zatim kuvati na pari. Pri kraju dodati izlomljenu
čokoladu i kuvati, neprekidno mešajući dok se fil ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti, zatim mu dodati penasto umućen maslac. Nafilovati sve korice i ukrasiti po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
STARI BEOGRADSKI RECEPT Preukusna torta koja je starijim generacijama jedna od omiljenih poslastica
Sve osvoji na prvi ukus.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)