TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
Reforma torta
Sastojci:
Za patišpanj:
16 belanaca
16 kašika šećera
480 g mlevenih oraha
Fil:
16 žumanaca
16 kašika šećera
vanilin-šećer
1 kašika vode
200 g čokolade za kuvanje
250 g maslaca
Priprema:
Patišpanj: Četiri belanca umutiti sa četiri kašike šećera, zatim lagano umešati 120 g mlevenih oraha. Sipati u kalup i peći dvanaest minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na isti način pripremiti i preostala tri patišpanja. Fil: Umutiti žumanca, šećer, vanilin-šećer i vodu, zatim kuvati na pari. Pri kraju dodati izlomljenu
čokoladu i kuvati, neprekidno mešajući dok se fil ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti, zatim mu dodati penasto umućen maslac. Nafilovati sve korice i ukrasiti po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
STARI BEOGRADSKI RECEPT Preukusna torta koja je starijim generacijama jedna od omiljenih poslastica
Sve osvoji na prvi ukus.
MOCART TORTA Očaravajuća poslastica sa čokoladom i pistaćima, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
KREMASTI KADAIF BUDI BAJKU IZ 1001 NOĆI Nikad slađi, pravićete stalno
Sočan slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.
LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
Komentari (0)