KRALJEVSKI SLATKIŠ Poslastica iz nama susedne zemlje oduševiće vas ukusom
Lako se pravi i preukusna je.
Imotska torta
Sastojci:
Za testo:
200 g oštrog brašna
140 g putera
60 g šećera
1 žumance
Za nadev:
5 jaja
300 g šećera
300 g badema
30 ml likera maraskina
limunova kora
1 kesica vanilin-šećera
Za posipanje:
šećer u prahu
Priprema:
Od brašna, putera, šećera i žumanaca umešajte prhko testo, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali deo testa razvaljajte i izrežite trake široke oko 1 cm. Za nadev jaja sa šećerom penasto umutite, dodajte mlevene bademe, liker, limunovu koru i vanilin-šećer. Sve dobro izmešajte i nalijte na testo u pripremljenom obliku za torte. Po vrhu nadeva utisnite po jedan badem. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)