KRALJEVSKI SLATKIŠ Poslastica iz nama susedne zemlje oduševiće vas ukusom
Lako se pravi i preukusna je.

Imotska torta
Možda vas zanima:

NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
Sastojci:
Za testo:
200 g oštrog brašna
140 g putera
60 g šećera
1 žumance
Za nadev:
5 jaja
300 g šećera
300 g badema
30 ml likera maraskina
limunova kora
1 kesica vanilin-šećera
Za posipanje:
šećer u prahu
Priprema:
Od brašna, putera, šećera i žumanaca umešajte prhko testo, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali deo testa razvaljajte i izrežite trake široke oko 1 cm. Za nadev jaja sa šećerom penasto umutite, dodajte mlevene bademe, liker, limunovu koru i vanilin-šećer. Sve dobro izmešajte i nalijte na testo u pripremljenom obliku za torte. Po vrhu nadeva utisnite po jedan badem. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)