POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak

Alo.rs

17:00

Slatki kutak 0

Oduševiće vas ukus kestena.

POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Shutterstock

Kesten-torta

Sastojci:

500 g kesten-pirea

1 kesica krem-šlaga od vanile

200 ml mleka

300 g mlevenog keksa

7-8 kašika jogurta

50-100 g čokolade za posipanje

Priprema:

Šlag-krem s ukusom vanile umutiti s hladnim mlekom. Mleveni keks pomešati sa nekoliko kašika jogurta, samo toliko da masa ne bude previše gnjecava, ali da može da se oblikuje i utisne u kalup. Ako je bez dodatka šećera, kesten-pire zasladiti po ukusu sa vanilin-šećerom i izgnječiti viljuškom, pa polako dodati u krem-šlag i umutiti sa mikserom da dobijete finu smesu. Smesu nanesite na koru, izravnajte i pospite rendanom čokoladom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading