SAVRŠENSTVO BEZ MANE! Pita sa vanilom i višnjama, sočna, kremasta i kiselkasta
Izdašna slatka pita fenomenalnog ukusa.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora
300 g očišćenih višanja
3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1 šolja griza
1 šolja ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
3 kese pudinga
80 g margarina
12 kašika šećera
Priprema:
Staviti 800 ml mleka da provri sa šećerom, a u 200 ml razmutiti prah pudinga. U provrelo mleko dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. U hladan puding dodati margarin sobne temperature i izmutiti mikserom. Penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer. Dodati jogurt, griz, prašak za pecivo i ulje. Kore podeliti na 3 dela. Mazati svaku koru smesom od jaja i jogurta i rasporediti višnje. Ostaviti malo premaza za kasnije. Na poslednju koru staviti puding u obliku valjka duž ivice i uviti u rolat. Ponoviti postupak još 2 puta. Premazati rolate preostalim premazom sa svih strana. Peći na 180 stepeni 40 minuta, odnosno dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Pita sa višnjama i filom od vanile, odmah pojedeš dva parčeta!
Poslastica puna slatkog krema i osvežavajućih višanja.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
PITA SA VIŠNJAMA I FILOM OD VANILE Zasladite tmuran dan neodoljivom kremastom poslasticom
Pita od gotovih kora koja se lako i brzo pravi odličan je porodični desert.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)