KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Pita sa višnjama i filom od vanile, odmah pojedeš dva parčeta!
Poslastica puna slatkog krema i osvežavajućih višanja.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora
300 g očišćenih višanja
3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1 šolja griza
1 šolja ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
3 kese pudinga
80 g margarina
12 kašika šećera
Priprema:
Staviti 800 ml mleka da provri sa šećerom, a u 200 ml razmutiti prah pudinga. U provrelo mleko dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. U hladan puding dodati margarin sobne temperature i izmutiti mikserom. Penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer. Dodati jogurt, griz, prašak za pecivo i ulje. Kore podeliti na 3 dela. Mazati svaku koru smesom od jaja i jogurta i rasporediti višnje. Ostaviti malo premaza za kasnije. Na poslednju koru staviti puding u obliku valjka duž ivice i uviti u rolat. Ponoviti postupak još 2 puta. Premazati rolate preostalim premazom sa svih strana. Peći na 180 stepeni 40 minuta, odnosno dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
TURSKI SUTLIJAŠ SA VANILOM Za nekoliko minuta dobićete božanstven slatkiš koji budi uspomene sa letovanja
Ako još niste imali priliku, obavezno probajte ovu verziju sutilijaša, još je lepši od klasičnog!
DESERT U ČAŠI Kremasta poslastica od čokolade, brzo rešenje kad vam se prijede nešto slatko!
Slatkiš će biti gotov za 10 minuta, a svi će ga obožavati!
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Lepši je od klasičnih knedli, brže se napravi, a obožavaju ga sve generacije!
Ako volite mekane, voćne kolače, ovo je pravi izbor za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)