OVO SE NE ODBIJA! Pita od gotovih kora sa višnjama i pudingom od vanile je najkremastija i najsočnija
Kombinacija ukusa u ovoj piti nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci:
9 kora za pitu
Za fil od pudinga:
900 ml mleka
3 pudinga od vanile
150 g šećera
70 g margarina
1 vanil šećer
1 jaje
1 žumance
Za premaz kora:
150 ml jogurta
150 ml ulja
50 g griza
1 jaje
1 belance
4 kašike šećera
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
Za fil sa višnjama:
300 g višanja
3 kašike šećera
3 kašike griza
Priprema:
Fil od pudinga: Umutiti jaje i žumance sa šećerom i vanil šećerom penasto. Dodati puding i razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri, pa sipati smesu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne uz mešanje. U vruće dodati margarin i mutiti dok se ne istopi. Ostaviti da se prohladi.
Premaz: Umutiti jaje sa belancetom, šećerom i vanil šećerom. Dodati griz, ulje, jogurt i prašak za pecivo i sjediniti.
Fil od višanja: Izmešati višnje sa šećerom i grizom.
Filovanje: Na koru sipati 2-3 kašike premaza, razmazati, staviti drugu koru, opet premaz, pa treću koru i nju ne mazati. Na ivici duže strane kore staviti sloj fila od pudinga, preko sloj fila od višanja, odozgo tanak sloj pudinga i uviti u rolat. Na isti način uraditi sa ostalim korama. Premazati kore odozgo ako ostane malo fila, a ako nema, rastopiti malo margarina i premazati kore. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Kad se pita ohladi iseći na parčiće i po želji posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce
Možda vas zanima:
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Savršen slatkiš uz popodnevnu kafu s prijateljima
Priprema ove pite od višanja je jako jednostavna i svima uspeva
KREMASTIJE OD OVOGA NE MOŽE! Vanil pita ima isti ukus kao krempita, a brže i lakše se pravi!
Fantastična poslastica za porodično okupljanje.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
DRUGAČIJA PITA Trouglići punjeni jabukama i kremom od vanile, prave se brzo od gotovih kora
Ova slatka pita će vam se sigurno dopasti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)