OVO SE NE ODBIJA! Pita od gotovih kora sa višnjama i pudingom od vanile je najkremastija i najsočnija

Trpeza/ V.V.

09:30

Slatki kutak 0

Kombinacija ukusa u ovoj piti nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

OVO SE NE ODBIJA! Pita od gotovih kora sa višnjama i pudingom od vanile je najkremastija i najsočnija
Shutterstock

Sastojci:

9 kora za pitu

Za fil od pudinga:

900 ml mleka

3 pudinga od vanile

150 g šećera

70 g margarina

1 vanil šećer

1 jaje

1 žumance

Za premaz kora:

150 ml jogurta

150 ml ulja

50 g griza

1 jaje

1 belance

4 kašike šećera

1 vanilin šećer

1/2 praška za pecivo

Za fil sa višnjama:

300 g višanja

3 kašike šećera

3 kašike griza

Priprema:

Fil od pudinga: Umutiti jaje i žumance sa šećerom i vanil šećerom penasto. Dodati puding i razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri, pa sipati smesu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne uz mešanje. U vruće dodati margarin i mutiti dok se ne istopi. Ostaviti da se prohladi.

Premaz: Umutiti jaje sa belancetom, šećerom i vanil šećerom. Dodati griz, ulje, jogurt i prašak za pecivo i sjediniti.

Fil od višanja: Izmešati višnje sa šećerom i grizom.

Filovanje: Na koru sipati 2-3 kašike premaza, razmazati, staviti drugu koru, opet premaz, pa treću koru i nju ne mazati. Na ivici duže strane kore staviti sloj fila od pudinga, preko sloj fila od višanja, odozgo tanak sloj pudinga i uviti u rolat. Na isti način uraditi sa ostalim korama. Premazati kore odozgo ako ostane malo fila, a ako nema, rastopiti malo margarina i premazati kore. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Kad se pita ohladi iseći na parčiće i po želji posuti šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading