TORTA BAJADERA Savršena kombinacija plazme, čokolade i lešnika
Fil za ovu tortu se samo umuti, pa poslastica brzo bude gotova.
Sastojci:
Kore (3 kom):
9 jaja
9 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
Fil:
300 g mlevene plazme
300 ml toplog mleka
250 g margarina
150 g šećera u prahu
150 g pečenog mlevenog lešnika
Glazura:
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
Priprema: Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodavati jedno po jedno žumance, a zatim sipati ulje. Na kraju dodati pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sjediniti varjačom. Sipati u podmazan kalup (prečnik 26 cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađen biskvit preseći na 3 dela.
Fil: Keks preliti toplim mlekom i izmešati. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i umutiti. Dodati mlevene lešnike.
Slaganje: kora koju treba poprskati mlekom, trećina fila, kora, fil, kora, fil. Kada se torta stegne staviti glazuru.
Glazura: u vrelu slatku pavlaku staviti čokoladu i mešati dok se ne istopi, pa preliti tortu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAJADERA TORTA BEZ PEČENJA Polovina nestane dok pristavite kafu, a topi se u ustima
Savršena za sve svečane prilike.
BAJADERA TORTA Prepuna sočnih kora i bogatog fila, poćiće vam voda na usta
Savršena za sve svečane prilike.
BAJADERA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Bogata i kremasta, prste da poližete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
BAJADERA TORTA Savršenstvo ukusa u poslastici koju nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)