TORTA BAJADERA Savršena kombinacija plazme, čokolade i lešnika

Trpeza/ V.V.

14:15

Slatki kutak 0

Fil za ovu tortu se samo umuti, pa poslastica brzo bude gotova.

TORTA BAJADERA Savršena kombinacija plazme, čokolade i lešnika
Shutterstock

Sastojci:

Kore (3 kom):

9 jaja

9 kašika šećera

6 kašika brašna

3 kašike kakaoa

1 prašak za pecivo

100 ml ulja

Fil:

300 g mlevene plazme

300 ml toplog mleka

250 g margarina

150 g šećera u prahu

150 g pečenog mlevenog lešnika

Glazura:

100 ml slatke pavlake

100 g čokolade za kuvanje

Priprema: Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodavati jedno po jedno žumance, a zatim sipati ulje. Na kraju dodati pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sjediniti varjačom. Sipati u podmazan kalup (prečnik 26 cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađen biskvit preseći na 3 dela.

Fil: Keks preliti toplim mlekom i izmešati. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i umutiti. Dodati mlevene lešnike.

Slaganje: kora koju treba poprskati mlekom, trećina fila, kora, fil, kora, fil. Kada se torta stegne staviti glazuru.

Glazura: u vrelu slatku pavlaku staviti čokoladu i mešati dok se ne istopi, pa preliti tortu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading