PINK RAPSODIJA ZA LEPŠI DAN Osvežavajuća torta, kao sladoled, uvek se traži parče više!
Poslastica koju ćete napraviti za 30 minuta.
Sastojci:
Za kore:
300 ml slatke pavlake
150 g putera
150 g mlevenog keksa
200 ml gazirane vode
Za fil:
200 g višanja
300 ml slatke pavlake
80 ml soka od oceđenih višanja
100 ml gazirane vode
50 g šećera u prahu
1 kesica želatina
Za preliv:
2 kesice crvenog preliva za torte
Priprema:
Kora: Dobro umutite slatku pavlaku i gaziranu vodu. Dodajte umućen puter iz tri puta i sjedinite. Dodajte keks i kašikom izmešajte. Sipajte u okrugli kalup prečnika oko 26 cm izravnajte.
Fil: Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku, gaziranu vodu, sok od višanja i prah šećer da dobijete čvrstu smesu. Rastopite želatin i sipajte u fil. Mutite dok se sve ne sjedini. Dodajte višnje, kratko mutite najmanjom brzinom i sipajte preko kore. Izravnajte i stavite u frižider da stoji celu noć. Sutradan sipajte preliv pripremljen prema uputstvu sa pakovanja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OMILJENI SLATKIŠ ZAPOSLENIH ŽENA Osvežavajući čizkejk sa limunom
Torta koja se napravi za pola sata.
KOLAČ KOJI SE NE PEČE Bečka pita ima samo filove koji se izmešaju, namažu i spremna je za degustaciju!
Preukusna poslastica i veoma izdašna.
KOLAČ KOJI SE NE PEČE Čokoladne kocke sa keksom, gotove su za 20 minuta
Kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko, napravite ovaj kolač.
STARINSKI SLATKIŠ Dunavski talasi kolač, sa višnjama i čokoladom, savršen za svaku priliku
Kolač je dobio naziv po izgledu koji podseća na talase Dunava.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)