OREO ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Obožavani kolač koji se ne peče, gotov je za 10 minuta!
Kremasti kolač sa omiljenim keksom ima savršen ukus.
Sastojci:
Kora:
250 g oreo keksa
125 g maslaca
Fil:
200 g bele čokolade
100 g oreo keksa
300 ml slatke pavlake
350 g krem sira
50 g šećera u prahu
1 kesica želatina u prahu (10 g)
Priprema:
Keks stavite u kesu za zamrzivač i usitnite čekićem za meso. Sipajte u činiju, dodajte istopljen maslac i sjedinite rukama. Utisnite u dno kalupa za tortu prečnika 24 cm koji ste namazali maslacem. Stavite u frižider.
Fil: Izmešajte sir i šećer u prahu. Pripremite želatin po uputstvu sa kesice. U zagrejanu slatku pavlaku stavite belu čokoladu i mešajte da se otopi. Postepeno dodajte rastopljen želatin i mutite mikserom. Dodajte smesu od krem sira i sjedinite mikserom. Dodajte usitnjen keks, izmešajte i rasporedite preko kore. Stavite u frižider najmanje tri sata da se stegne.
Možda vas zanima:
PINK RAPSODIJA ZA LEPŠI DAN Osvežavajuća torta, kao sladoled, uvek se traži parče više!
Poslastica koju ćete napraviti za 30 minuta.
OMILJENI SLATKIŠ ZAPOSLENIH ŽENA Osvežavajući čizkejk sa limunom
Torta koja se napravi za pola sata.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)