STARINSKI SLATKIŠ Dunavski talasi kolač, sa višnjama i čokoladom, savršen za svaku priliku
Kolač je dobio naziv po izgledu koji podseća na talase Dunava.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SOČAN I MEKAN Kolač sa makom i višnjama, fantastična kombinacija!
Uz dodatak maka, kolač sa višnjama dobija poseban šmek.

BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Proveren recept s merama na kašiku, uvek uspe!
Brzi kolač koji svi vole.

ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
Za koru:
6 jaja
250 g šećera
250 g margarina
300 g brašna
500 g očišćenih odleđenih višanja
1 prašak za pecivo
100 ml mleka
3 kašičice kakaoa
1 kašičica cimeta
Za fil:
750 ml mleka
2 pudinga od vanile
100 g šećera
200 g margarina
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Kora: Penasto umutiti margarin i šećer. U mleko dodati jedno po jedno žumance, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati umućena belanca i lagano promešati. Pola smese sipati u podmazan pleh, a u ostatak dodati cimet i kakao, pa sipati preko žute smese u pleh. Rasporediti oceđene višnje. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.
Fil: Od praška za puding, šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i za to vreme povremeno promešajte. Margarin umutite mikserom pemasto i dodajte u ohlađeni puding, kašiku po kašiku, muteći mikserom. Ohlađen kolač premažite filom i ostavite da se hladi 1 sat.
Glazura: čokoladu sa uljem otopite na pari. Prelijte preko ohlađenog fila i viljuškom napravite talase.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)