STARINSKI SLATKIŠ Dunavski talasi kolač, sa višnjama i čokoladom, savršen za svaku priliku

Trpeza/ V.V.

19:30

Slatki kutak 0

Kolač je dobio naziv po izgledu koji podseća na talase Dunava.

STARINSKI SLATKIŠ Dunavski talasi kolač, sa višnjama i čokoladom, savršen za svaku priliku
Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

6 jaja

250 g šećera

250 g margarina

300 g brašna

500 g očišćenih odleđenih višanja

1 prašak za pecivo

100 ml mleka

3 kašičice kakaoa

1 kašičica cimeta

Za fil:

750 ml mleka

2 pudinga od vanile

100 g šećera

200 g margarina

Za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Kora: Penasto umutiti margarin i šećer. U mleko dodati jedno po jedno žumance, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati umućena belanca i lagano promešati. Pola smese sipati u podmazan pleh, a u ostatak dodati cimet i kakao, pa sipati preko žute smese u pleh. Rasporediti oceđene višnje. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.

Fil: Od praška za puding, šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i za to vreme povremeno promešajte. Margarin umutite mikserom pemasto i dodajte u ohlađeni puding, kašiku po kašiku, muteći mikserom. Ohlađen kolač premažite filom i ostavite da se hladi 1 sat.

Glazura: čokoladu sa uljem otopite na pari. Prelijte preko ohlađenog fila i viljuškom napravite talase.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading