OMILJENI SLATKIŠ ZAPOSLENIH ŽENA Osvežavajući čizkejk sa limunom
Torta koja se napravi za pola sata.
Sastojci:
300 g mlevenog keksa
150 g putera
700 g maskarpone sira
100 g kristal šećera
100 g šećera u prahu
100 ml soka od limuna
Kora od jednog limuna
Priprema:
Puter istopiti na tihoj vatri, dodati keks i kristal šećer i izmešati. Sipati u kalup za tortu i oblikovati koru. Dobro pritisnuti šakama odozgo i staviti u frižider. Umutiti mikserom maskarpone sa šećerom u prahu. Dodati rendanu koru i sok od limuna. Sipati fil preko kore, izravnati i staviti u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
PINK RAPSODIJA ZA LEPŠI DAN Osvežavajuća torta, kao sladoled, uvek se traži parče više!
Poslastica koju ćete napraviti za 30 minuta.
ČIZKEJK SA LIMUNOM Osvežavajući desert u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa limunom ćete da obožavate.
KOLAČ KOJI SE NE PEČE Bečka pita ima samo filove koji se izmešaju, namažu i spremna je za degustaciju!
Preukusna poslastica i veoma izdašna.
KOLAČ KOJI SE NE PEČE Čokoladne kocke sa keksom, gotove su za 20 minuta
Kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko, napravite ovaj kolač.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)