BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati

Alo.rs

16:30

Slatki kutak 0

Ukusan je i kremast.

BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
pixabay

Čoko-rolat s rumom

Sastojci:

Za koru:

5 jaja

5 kašika šećera

80 g mlevenih pečenih lešnika

70 g brašna

1 kašika kakaoa

1/4 kašičice praška za pecivo

Za fil:

200 g čokolade

1 kesica pudinga od čokolade

70 g maslaca

2 kašike ruma

3 kašike šećera u prahu

250 ml mleka

Za dekoraciju:

50 g čokolade

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca. Belanca stavite u činiju i, uz postepeno dodavanje šećera, čvrsto umutite.
Dodajte zatim žumanca, jedno po jedno, i penasto umutite. Lešnike ispecite u rerni, prohladite, oljuštite (protrljajte samo između prstiju i ljuska se skida) i sameljite. Pomešajte brašno, kakao, pecivo i mlevene lešnike. Dodajte u umućena jaja i polako špatulom sjedinite. Dno pleha veličine 30x40 cm obložite papirom za pečenje. Sipajte umućeno testo i stavite da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pečeno testo prevrnite na pek-papir, sklonite papir na kojem se peklo i uvijte pomoću pek-papira u rolat. Ostaviti da se ohladi. Fil pripremite na sledeći način. Čokoladu otopite na pari i ohladite. Prah čokoladnog pudinga umutite sa 250 ml mleka, uz dodatak šećera u prahu i ruma. Dodajte ohlađenu čokoladu, sjedinite i na kraju ubacite penasto umućeni maslac. Umutite da se dobije penasta krema. Odmotajte rolat, premažite filom i ponovo uvijte u rolat. Površinu rolata prelijte rastopljenom čokoladom i ostavite u frižider, da se fil stegne, pa poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading