BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
Čoko-rolat s rumom
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
80 g mlevenih pečenih lešnika
70 g brašna
1 kašika kakaoa
1/4 kašičice praška za pecivo
Za fil:
200 g čokolade
1 kesica pudinga od čokolade
70 g maslaca
2 kašike ruma
3 kašike šećera u prahu
250 ml mleka
Za dekoraciju:
50 g čokolade
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Belanca stavite u činiju i, uz postepeno dodavanje šećera, čvrsto umutite.
Dodajte zatim žumanca, jedno po jedno, i penasto umutite. Lešnike ispecite u rerni, prohladite, oljuštite (protrljajte samo između prstiju i ljuska se skida) i sameljite. Pomešajte brašno, kakao, pecivo i mlevene lešnike. Dodajte u umućena jaja i polako špatulom sjedinite. Dno pleha veličine 30x40 cm obložite papirom za pečenje. Sipajte umućeno testo i stavite da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pečeno testo prevrnite na pek-papir, sklonite papir na kojem se peklo i uvijte pomoću pek-papira u rolat. Ostaviti da se ohladi. Fil pripremite na sledeći način. Čokoladu otopite na pari i ohladite. Prah čokoladnog pudinga umutite sa 250 ml mleka, uz dodatak šećera u prahu i ruma. Dodajte ohlađenu čokoladu, sjedinite i na kraju ubacite penasto umućeni maslac. Umutite da se dobije penasta krema. Odmotajte rolat, premažite filom i ponovo uvijte u rolat. Površinu rolata prelijte rastopljenom čokoladom i ostavite u frižider, da se fil stegne, pa poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.
BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
SALATA KOJA USPORAVA STARENJE! Sve zdravi sastojci u vašoj činiji
Obilje vitamina!
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)