BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
Čoko-rolat s rumom
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
80 g mlevenih pečenih lešnika
70 g brašna
1 kašika kakaoa
1/4 kašičice praška za pecivo
Za fil:
200 g čokolade
1 kesica pudinga od čokolade
70 g maslaca
2 kašike ruma
3 kašike šećera u prahu
250 ml mleka
Za dekoraciju:
50 g čokolade
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Belanca stavite u činiju i, uz postepeno dodavanje šećera, čvrsto umutite.
Dodajte zatim žumanca, jedno po jedno, i penasto umutite. Lešnike ispecite u rerni, prohladite, oljuštite (protrljajte samo između prstiju i ljuska se skida) i sameljite. Pomešajte brašno, kakao, pecivo i mlevene lešnike. Dodajte u umućena jaja i polako špatulom sjedinite. Dno pleha veličine 30x40 cm obložite papirom za pečenje. Sipajte umućeno testo i stavite da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pečeno testo prevrnite na pek-papir, sklonite papir na kojem se peklo i uvijte pomoću pek-papira u rolat. Ostaviti da se ohladi. Fil pripremite na sledeći način. Čokoladu otopite na pari i ohladite. Prah čokoladnog pudinga umutite sa 250 ml mleka, uz dodatak šećera u prahu i ruma. Dodajte ohlađenu čokoladu, sjedinite i na kraju ubacite penasto umućeni maslac. Umutite da se dobije penasta krema. Odmotajte rolat, premažite filom i ponovo uvijte u rolat. Površinu rolata prelijte rastopljenom čokoladom i ostavite u frižider, da se fil stegne, pa poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.
BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
SALATA KOJA USPORAVA STARENJE! Sve zdravi sastojci u vašoj činiji
Obilje vitamina!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)