NAJUKUSNIJI DESERT SA JAGODAMA Samo pomešajte sastojke, urolajte i dobićete prekrasnu poslasticu
Oduševiće sve koji vole ovo voće.
Rolat sa jagodom
Sastojci:
250 g margarina
300 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
6 kašika šećera
150 g margarina
200 ml mleka
450 g marmelade
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Papir za pečenje iseći na veličinu 45 x 35 cm i namazati ga margarinom. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka umesiti testo u posudi pa ga prebaciti na pobrašnjenu površinu i mesiti još nekoliko minuta. Razvući ga u oblik pravougaonika veličine 40 x 30 cm, pa prebaciti na premazan papir za pečenje. Namazati marmeladom i od jednog kraja papira rolati prema unutra dok se testo ne zarola. Papir za pečenje čvrsto zamotati oko rolata i potom ga još zamotati u foliju. Peći u zagrejanoj rerni pola sata, odnosno, dok čačkalica zabodena u rolat ne izađe čista. Poslužiti toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BOGAT I KREMAST I BRZO GOTOV Uvijeni kolač od banane za svaku zgodu
Pravićete ga kad god imate priliku.
FIL JE VIŠE NEGO JEDNOSTAVAN Roze rolat prost za pripremu
Zaista je neodoljivog ukusa.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)