PROSTO NEODOLJIVA Najlepša posna torta sa čokoladom i orasima
Torta je izdašna i bogatog ukusa, može se praviti i za slavu.
Sastojci:
300 g brašna
250 g šećera
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
3 kašike džema od kajsije
1 prstohvat sode bikarbone
300 ml kisele vode
Za fil:
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
200 g margarina
3 kesice pudinga od čokolade
1 l vode
3 kašike šećera
1 kašika brašna
50 g šećera u prahu
Priprema:
Kore: brašno izmešatisa sodom bikarbonom, praškom za pecivo, šećerom, kakaom i mlevenim orasima. Dodati džem i kiselu vodu i umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine. Umešati i suvo grožđe. Podeliti smesu na tri dela i peći tri kore u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom plehu.
Fil: staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding. U vruće umešati čokoladu, orahe i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodati u ohlađen puding i mikserom sjediniti. Nafilovati kore i tortu okolo i ostaviti da se torta stegne. Ukrasite rendanom čokoladom ili mlevenim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA UKUSOM JAFE Napravite fantastičnu medenu pitu po receptu Bojane Čikarić iz Loznice
Mekane kore koje se tope u ustima, fil od fantastičnog spoja čokolade i pomorandže, dobitna su kombinacija za poslasticu koju obožavaju i stari i mladi već godinama.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
STARINSKA POSNA TORTA Neodoljiv spoj kora od oraha i fila od čokolade
Naše bake su pravile tortu od jednostavnih sastojaka koje imaju u kući.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)