IDEALNA POSLASTICA ZA KRAJ NEDELJE Čarolija od krušaka u vašoj kuhinji
Neće vam oduzeti mnogo vremena.
Puding od krušaka
Sastojci:
4 kruške
200 ml soka od jabuke
20 g maslaca
50 g žutog šećera
8 kašika pavlake za šlag
3 žumanca
Priprema:
Kruške ogulite, očistite i isecite na osmine. Stavite u posudu sa sokom od jabuka i maslacem, pa kuvajte 10 minuta dok kruške ne omekšaju. Sve propasirajte, dodajte šećer, pavlaku i cimet, vratite u posudu, dodajte
žumance i mešajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Poslužite u činijicama dobro ohlađeno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA LI STE PROBALI VOĆNI SUTLIJAŠ? Prosto se pravi, a toliko je ukusan
Probajte jednom i videćete.
PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE Arapski puding možete jesti svaki dan
Neodoljiva je poslastica.
NIJE OBIČAN PUDING OD VANILE Napravite ga po specijalnom receptu i oduševite ukućane
Probajte ga u nekom novom ruhu.
LJUBITELJIMA KAFE ĆE SE NA PRVU LOPTU DOPASTI Možete praviti ovaj desert kad god poželite
Kremasta i sočna poslastica.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)