FRANCUSKI PREPOZNATLJIV DESERT Neobični klafuti sa kruškama napuniće vam stomake
Ako niste probali ovu poslasticu, sad je vreme.
Klafuti sa kruškama
Sastojci:
3 jajeta
100 g šećera
47 g brašna
172 g slatke pavlake
172 g mleka
prstohvat anisa
1/2 kašičice cimeta
prstohvat soli
15 g putera
4 zrele kruške
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Mutite jaja i šećer dok smesa ne postane penasta i gusta. Dodajte brašno i nastavite da mutite dok smesa ne bude gusta i glatka, nalik testu za palačinke. Dodajte slatku pavlaku i
mleko, star (zvezdasti) anis i cimet i ostavite sa strane. Posudu prečnika 25 cm dobro namažite puterom. Isecite kruške na šestine ili osmine, uklonite im srce i složite na dno posude. Sipajte testo preko njih, ali
tako da vrhovi komadića kruške ostanu da vire. Pecite 20 minuta ili dok klafuti ne porumeni na vrhu. Pospite šećerom u prah i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZELENO ČUDO U TANJIRU Neodoljiva supa od ZDRAVOG povrća osvojiće vaša čula
Jelo na kašiku koje će vam uspeti.
PRAVO PROLEĆNO JELO Testenina sa sosom od sremuša ćete danas napraviti
Dok kuvate testeninu, sos u međuvremenu spremate.
SOČNA I MEKANA Čokoladna pletenica biće najzanimljivija deci
Ukus je čaroban
TOPLO JELO ZA CELU PORODICU Supa od REPE neobičan, a ukusan obrok
Lako se sprema i lako se jede.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)