FRANCUSKI PREPOZNATLJIV DESERT Neobični klafuti sa kruškama napuniće vam stomake

Alo.rs

09:00

Kulinarski globus 0

Ako niste probali ovu poslasticu, sad je vreme.

Kruške
Shutterstock

Klafuti sa kruškama

Sastojci:

3 jajeta

100 g šećera

47 g brašna

172 g slatke pavlake

172 g mleka

prstohvat anisa

1/2 kašičice cimeta

prstohvat soli

15 g putera

4 zrele kruške

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Mutite jaja i šećer dok smesa ne postane penasta i gusta. Dodajte brašno i nastavite da mutite dok smesa ne bude gusta i glatka, nalik testu za palačinke. Dodajte slatku pavlaku i 
mleko, star (zvezdasti) anis i cimet i ostavite sa strane. Posudu prečnika 25 cm dobro namažite puterom. Isecite kruške na šestine ili osmine, uklonite im srce i složite na dno posude. Sipajte testo preko njih, ali 
tako da vrhovi komadića kruške ostanu da vire. Pecite 20 minuta ili dok klafuti ne porumeni na vrhu. Pospite šećerom u prah i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading