PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE Arapski puding možete jesti svaki dan
Neodoljiva je poslastica.
Arapski puding
Sastojci:
2 šolje mleka
5 kašika gustina
1/4 šolje šećera
pola šolje slatke pavlake
pola kašike ružine vodice
Priprema:
Pomešajte pola šolje mleka, gustin i ružinu vodicu. Zatim stavite da provri ostatak mleka, pavlaku i šećer. Dodajte smesu sa gustinom i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta i servirajte u čaše. Možete odozgo posuti orasima i sosom od jagoda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTINA I KREMASTA TORTA Ledeno nebo je izvrsna poslastica za specijalne prilike
Iskoristite sastojke koje imate u kuhinji i napravite odličan desert.
NEODOLJIV SPOJ MIRISA I UKUSA Mus od bele čokolade je pravo kremasto zadovoljstvo
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.
BEZGLUTENSKE PALAČINKE Ako imate problem sa glutenom, onda je ovaj obrok pravo rešenje
Mogu ih naravno jesti svi.
INTENZIVAN UKUS I MIRIS Pire od krompira odličan je prilog za svako jelo
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)