PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE Arapski puding možete jesti svaki dan

Alo.rs

16:30

Kulinarski globus 0

Neodoljiva je poslastica.

PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE Arapski puding možete jesti svaki dan
Shutterstock

Arapski puding

Sastojci:

2 šolje mleka

5 kašika gustina

1/4 šolje šećera

pola šolje slatke pavlake

pola kašike ružine vodice

Priprema:

Pomešajte pola šolje mleka, gustin i ružinu vodicu. Zatim stavite da provri ostatak mleka, pavlaku i šećer. Dodajte smesu sa gustinom i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta i servirajte u čaše. Možete odozgo posuti orasima i sosom od jagoda.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading