SLATKO I UKUSNO Slatkiš u čaši koji oduzima dah
Neobičan je spoj sastojaka ali će vam se dopasti.
Puding od pirinča i jabuke
Sastojci:
1 l mleka
100 g pirinač
100 g šećera
1 kesica cimeta
300 g jabuka
Priprema:
Mleko sipajte u posudu debljeg dna, pa dodajte šećer, cimet i kesicu vanilin-šećera. Mleko zagrejte na srednje jakoj vatri do vrenja. Kada mleko provri, smanjite vatru i dodajte pirinač. Kuvajte oko sat vremena uz mešanje na svakih nekoliko minuta, da se pirinač ne zalepi za dno šerpe. Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice. Pred kraj kuvanja, kad pirinač počne da se zgušnjava, dodajte iseckane jabuke. Nastavite sa kuvanjem još nekoliko minuta dok se ne dobije gust puding. Rasporedite ga u činije i pospite, po ukusu, sa još cimeta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE Arapski puding možete jesti svaki dan
Neodoljiva je poslastica.
NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.
NIJE OBIČAN PUDING OD VANILE Napravite ga po specijalnom receptu i oduševite ukućane
Probajte ga u nekom novom ruhu.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)