NJENO VISOČANSTVO, VANILICE Isprobajte ovaj starinski desert po specijalnom receptu
Prosto se tope u ustima!

Vanilice
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.

STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
NAJUKUSNIJI DESERT SA JAGODAMA Samo pomešajte sastojke, urolajte i dobićete prekrasnu poslasticu
Oduševiće sve koji vole ovo voće.
Sastojci:
5 dl ulja
0,5 dl piva
300 g prah šećera
200 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
2 kesice vanilin šećera
džem po želji
šećer u prahu i vanilin šećer za valjanje
Priprema:
U dublju posudu sipajte ulje, pivo, prah šećer, vanilin šećer, brašno pomešano sa praškom za pecivo i
mikserom nastavcima za testo, umesiti testo da se dobije kompaktna lopta od testa koja se ne lepi za ruke. Pazite da sa brašnom ne preterate, pa ga dodajte postepeno. Ako se desi da je testo previše suvo, dodajte
još malo piva, a ako je mekano, dodajte još brašna. Pokrijte loptu od testa providnom folijom i ostavite u frižideru da se ohladi, oko jedan sat. Testo izvadite na radnu površinu, pobrašnjenu, i oklagijom razvaljajte testo na debljinu pola centimetra. Vadite vanilice modlom ili metalnim ili plastičnim čepom od flaše. Složite vanilice u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta na temperaturi oko 180 stepeni. Pazite da se ne prepeku jer treba da ostanu bele. Pečene vanilice izvadite u činiju. Spajajte ih džemom po dve.
Uvaljajte u šećer u prahzupomešan sa vanilin šečerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)