POSLASTICA ZA SVAKU PRILIKU Ovakav čizkejk još uvek niste PROBALI!
Svi su oduševljeni!
Čizkejk
Sastojci:
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca
50-100 ml mleka
450 g krem sira
500 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
200-230 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
1 kesica kremfiksa
450 g voća po želji
2 kesice crvenog mlevenog želatina
4-5 kašika šećera
Priprema:
Keks, mleko i maslac umesiti i masu u kalup rukama utapkati kao podlogu. Slatku pavlaku umutiti mikserom sa kremfiksom. U drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašičicom arome vanile. Spojiti ove dve smese. Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Sipati u smesu sa sirom i slatkom pavlakom i izmiksati, zatim fi l staviti preko kore. Voće zajedno sa svojim sokom i šećer staviti da prokuvaju 10 minuta. Dve kesice želatina preliti sa osam kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrevati do tačke vrenja, isto kao i u prethodnom postupku. Otopljen želatin dodati u posudu sa voćem i ostaviti oko jedan sat da se prohladi. Preliti fil, preko fila i ostaviti u frižideru nekoliko sati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OD SLATKOG NAJSLAĐE Čizkejk od nutele idealan za svako slavlje
Rođendan ne može proći bez njega!
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Čoko čizkejk je pravo kremasto zadovoljstvo
Brzo se sprema, odmah će biti na vašem stolu.
ZASLADITE SEBI POPODNE Remek delo od manga - bez pečenja
Prosto i jednostavno.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)