POSLASTICA ZA SVAKU PRILIKU Ovakav čizkejk još uvek niste PROBALI!
Svi su oduševljeni!
Čizkejk
Sastojci:
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca
50-100 ml mleka
450 g krem sira
500 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
200-230 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
1 kesica kremfiksa
450 g voća po želji
2 kesice crvenog mlevenog želatina
4-5 kašika šećera
Priprema:
Keks, mleko i maslac umesiti i masu u kalup rukama utapkati kao podlogu. Slatku pavlaku umutiti mikserom sa kremfiksom. U drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašičicom arome vanile. Spojiti ove dve smese. Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Sipati u smesu sa sirom i slatkom pavlakom i izmiksati, zatim fi l staviti preko kore. Voće zajedno sa svojim sokom i šećer staviti da prokuvaju 10 minuta. Dve kesice želatina preliti sa osam kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrevati do tačke vrenja, isto kao i u prethodnom postupku. Otopljen želatin dodati u posudu sa voćem i ostaviti oko jedan sat da se prohladi. Preliti fil, preko fila i ostaviti u frižideru nekoliko sati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OD SLATKOG NAJSLAĐE Čizkejk od nutele idealan za svako slavlje
Rođendan ne može proći bez njega!
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Čoko čizkejk je pravo kremasto zadovoljstvo
Brzo se sprema, odmah će biti na vašem stolu.
ZASLADITE SEBI POPODNE Remek delo od manga - bez pečenja
Prosto i jednostavno.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)