POSLASTICA ZA SVAKU PRILIKU Ovakav čizkejk još uvek niste PROBALI!

Alo.rs

11:00

Slatki kutak 0

Svi su oduševljeni!

posni čizkejk
Shutterstock

Čizkejk

Sastojci:

300 g mlevenog keksa

125 g maslaca

50-100 ml mleka

450 g krem sira

500 ml slatke pavlake

1 kesica želatina

200-230 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

1 kesica kremfiksa

450 g voća po želji

2 kesice crvenog mlevenog želatina

4-5 kašika šećera

Priprema:

Keks, mleko i maslac umesiti i masu u kalup rukama utapkati kao podlogu. Slatku pavlaku umutiti mikserom sa kremfiksom. U drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašičicom arome vanile. Spojiti ove dve smese. Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Sipati u smesu sa sirom i slatkom pavlakom i izmiksati, zatim fi l staviti preko kore. Voće zajedno sa svojim sokom i šećer staviti da prokuvaju 10 minuta. Dve kesice želatina preliti sa osam kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrevati do tačke vrenja, isto kao i u prethodnom postupku. Otopljen želatin dodati u posudu sa voćem i ostaviti oko jedan sat da se prohladi. Preliti fil, preko fila i ostaviti u frižideru nekoliko sati.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading