PALAČINKE IZ FLAŠE Sve sipaš odjednom, smućkaš i samo pečeš! Nema prljavih sudova!
Prednost ovog načina pripreme palačinki jeste to što možete pola da ispečete, pa da zatvorite flašu i ostatak ostavite do sutra u frižideru.
Sastojci:
200 g brašna
200 ml mleka
200 ml vode
3 kašike ulja
2 jaja
1 kašika šećera
Soli na vrh kašičice
1 plastična flaša
Priprema:
U flašu stavite levak, sve sipajte kroz njega u flašu i mućkajte dok ne dobijete gustu ujednačenu smesu za palačinke. Tiganj namažite sa malo ulja, dobro zagrejte i na jakoj vatri pecite palačinke tako što ćete ih sipati u tiganj direktno iz flaše. Pre svake palačinke, malo namažite tiganj ubrusom natopljenim uljem. Kada sve palačinke ispečete, bacite flašu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
Komentari (0)