NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
Starinski recept za palačinke
Sastojci:
200 g glatkog brašna
400 ml vode
2 kašičice susama
8 kašika meda
2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Stavite brašno u činiju, pa postepeno dodajte vodu uz neprestano mešanje. Postepeno dodajte i polovinu količine meda, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Na vrućem tiganju propržite semenke susama da požute. Pecite palačinke s jedne i druge strane. Kada su gotove,e premažite ostatkom meda i pospite isprženim susamom. Po želji dodajte i voće.
Možda vas zanima:
Kako da napravite NAJBOLJE PALAČINKE kod kuće? Ne lepe se, ne gore, ne razlivaju, ma SAVRŠENSTVO!
U nastavku otkrijte kako da napravite najukusnije palačinke kod kuće, zahvaljujući smesi za palačinke koje uvek uspevaju.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA NAJMEKŠE PALAČINKE Prosto će se topiti u ustima
Dodavanjem pola čaše ovog napitka osetićete ogromnu razliku:biće mekane kao duša, vazdušaste i sočne.
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)