NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
Starinski recept za palačinke
Sastojci:
200 g glatkog brašna
400 ml vode
2 kašičice susama
8 kašika meda
2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Stavite brašno u činiju, pa postepeno dodajte vodu uz neprestano mešanje. Postepeno dodajte i polovinu količine meda, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Na vrućem tiganju propržite semenke susama da požute. Pecite palačinke s jedne i druge strane. Kada su gotove,e premažite ostatkom meda i pospite isprženim susamom. Po želji dodajte i voće.
Možda vas zanima:
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
MALO DRUGAČIJE Recept za čokoladne palačinke koje će oduševiti mališane!
Filujte ih po želji, kremom, šećerom ili džemom.
Zaboravite vodu i mleko, ovaj sastojak čini čudo
Garantujemo da ovakvo dobro testo za palačinke niste nikada probali. Palačinke su omiljena, brza poslastica svakome
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)