NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
Starinski recept za palačinke
Sastojci:
200 g glatkog brašna
400 ml vode
2 kašičice susama
8 kašika meda
2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Stavite brašno u činiju, pa postepeno dodajte vodu uz neprestano mešanje. Postepeno dodajte i polovinu količine meda, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Na vrućem tiganju propržite semenke susama da požute. Pecite palačinke s jedne i druge strane. Kada su gotove,e premažite ostatkom meda i pospite isprženim susamom. Po želji dodajte i voće.
Možda vas zanima:
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
MALO DRUGAČIJE Recept za čokoladne palačinke koje će oduševiti mališane!
Filujte ih po želji, kremom, šećerom ili džemom.
Zaboravite vodu i mleko, ovaj sastojak čini čudo
Garantujemo da ovakvo dobro testo za palačinke niste nikada probali. Palačinke su omiljena, brza poslastica svakome
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
UMESTO KISELE VODE, U PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK Biće mekše i lepše nego ikad
Caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu
Lepše niste jeli: Brzi uštipci bez kvasca i praška za pecivo, miris i ukus u tanjiru
Ove uštipke možete poslužiti u slanoj ili slatkoj varijanti, pa će svaki član porodice moći da izabere svoj omiljeni zalogaj za jutro ili večer
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
Komentari (0)