Kako da napravite NAJBOLJE PALAČINKE kod kuće? Ne lepe se, ne gore, ne razlivaju, ma SAVRŠENSTVO!
U nastavku otkrijte kako da napravite najukusnije palačinke kod kuće, zahvaljujući smesi za palačinke koje uvek uspevaju.

Možda vas zanima:

Nemate jaja, brašna ni mleka a jedu vam se palačinke? Mi imamo RECEPT OD SAMO JEDNOG SASTOJKA (video)
Za ovaj jednostavan i praktičan recept potrebno vam je samo crvena sočivo koji možete da kupite u svakoj bolje snabdevenoj radnji. Za zdravu varijantu punite ih kremom od avokada i biljnog sira.

U ove PALAČINKE OD SAMO DVA SASTOJKA umesto brašna ide povrće koje vam nikad ne bi palo na pamet a ukus je nikad bolji (VIDEO)
Čak i ako ne volite karfiol, ove sjajne palačinke će vam se sigurno dopasti! Savršene su da ih ponesete na posao ili izlet.

I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.

RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
Osnovni recept za palačinke
Sastojci:
300 ml mleka
2 jaja
30 ml ulja
2 kašičice šećera
1 prstohvat soli
130 g glatkog brašna
ulje za pečenje
Priprema:
Pomešajte mleko i jaja. Dodajte ulje, brašno, so i šećer. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte testo i ostavite da odstoji najmanje 20 minutaa može i u frižideru preko noći. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i nauljite ga. Uvek prvo mešajte testo pre nego što sipate mešavinu za palačinke na tiganj.
Sipajte kutlaču testa u vreli tiganj i tanko rasporedite smesu tako da pokrije dno tiganja. Uverite se da je testo raspoređeno što je moguće ravnomernije. Pecite palačinke dok ivice ne počnu da porumene i postanu hrskave. Okrenite palačinku i pecite je još 10-15 sekundi na drugoj strani. Pečene palačinke poređajte na tanjir, a zatim ih poslužite s omiljenim džemom ili namazom!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)