Kako da napravite NAJBOLJE PALAČINKE kod kuće? Ne lepe se, ne gore, ne razlivaju, ma SAVRŠENSTVO!
U nastavku otkrijte kako da napravite najukusnije palačinke kod kuće, zahvaljujući smesi za palačinke koje uvek uspevaju.
Osnovni recept za palačinke
Sastojci:
300 ml mleka
2 jaja
30 ml ulja
2 kašičice šećera
1 prstohvat soli
130 g glatkog brašna
ulje za pečenje
Priprema:
Pomešajte mleko i jaja. Dodajte ulje, brašno, so i šećer. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte testo i ostavite da odstoji najmanje 20 minutaa može i u frižideru preko noći. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i nauljite ga. Uvek prvo mešajte testo pre nego što sipate mešavinu za palačinke na tiganj.
Sipajte kutlaču testa u vreli tiganj i tanko rasporedite smesu tako da pokrije dno tiganja. Uverite se da je testo raspoređeno što je moguće ravnomernije. Pecite palačinke dok ivice ne počnu da porumene i postanu hrskave. Okrenite palačinku i pecite je još 10-15 sekundi na drugoj strani. Pečene palačinke poređajte na tanjir, a zatim ih poslužite s omiljenim džemom ili namazom!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Nemate jaja, brašna ni mleka a jedu vam se palačinke? Mi imamo RECEPT OD SAMO JEDNOG SASTOJKA (video)
Za ovaj jednostavan i praktičan recept potrebno vam je samo crvena sočivo koji možete da kupite u svakoj bolje snabdevenoj radnji. Za zdravu varijantu punite ih kremom od avokada i biljnog sira.
U ove PALAČINKE OD SAMO DVA SASTOJKA umesto brašna ide povrće koje vam nikad ne bi palo na pamet a ukus je nikad bolji (VIDEO)
Čak i ako ne volite karfiol, ove sjajne palačinke će vam se sigurno dopasti! Savršene su da ih ponesete na posao ili izlet.
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)