MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom
Svi će je zavoleti.
Torta od mlevenog keksa
Sastojci:
Za kore:
6 jaja
180 g šećera
220 g mlevenog keksa
2 kašike kakaoa
Za fil:
200 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
80 g brašna
700 ml mleka
Za posipanje:
100 g seckanih oraha
Za dekoraciju:
200 g šlaga
Priprema:
Jaja i šećer penasto umutite, dodajte Mlevenu Plazmu izmešanu sa kakaom. Smesu podelite na dva dela, pa prvi deo rasporedite u podmazan pleh. Za fil umutite žumanca, vanilin-šećer, 100 g šećera i brašno, pa sipajte u ključalo mleko. Kuvajte da se krem zgusne. Prohlađeni krem sastavite s dobro umućenim belancima i preostalim šećerom. Fil rasporedite preko kore. Odozgo rasporedite drugu polovinu testa i pospite seckanim orasima. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. A potom dekorišite šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)