DA SE RASPAMETIŠ! Kuglice od čizkejka će u rekordnom roku će nestati sa vašem stola
Lako se prave, a još brže se jedu.
Čizkejk kuglice
Sastojci:
250 g krem-sira
4 kašike maslaca
1/2 šolje mrvljenog keksa
4 šolje šećera u prahu
300 g čokoladnih listića
Priprema:
U velikoj posudi mešajte krem-sir i maslac dok se ne sjedine. Dodajte mrvice keksa i dobro sve umešajte. Sipajte i šećer u prahu. Pokrijte i ohladite u frižideru najmanje 1 sat, a može da odstoji i preko noći. Formirajte kugle pa ih slažite na pek-papir. Ako su suviše mekane, vratite ih u frižider 10-20 minuta. Čokoladu istopite u mikrotalasnoj, ali mešajte svakih 15 sekundi da se ne bi stvrdnula. Umočite kugle u čokoladu. Vratite ih na papir i ostavite da se ohlade dok se čokolada ne stvrdne. Možete ih dodatno uvaljati u kokos, keks, ukrasne mrvice i slično.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice od zelja tako male, a tako ukusne
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljiv obrok.
MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom
Svi će je zavoleti.
BRZI I IZDAŠNI ROLAT Recept koji će vam svi tražiti da im date
Čokolada je glavni sastojak.
POSNI ČOKO MAFINI Popularni desert koji miriše na ljubav, a uspeće i potpunim početnicima
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola čim ga postavite.
POSNI LAVA KOLAČ Spas u poslednji čas kada navrate iznenadni gosti, a topi se u ustima
Pravi se brzo i lako, a pojede u jednom zalogaju.
POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.
JAGODA ŠNIT Fenomenalna poslastica koja mami osmeh na lice, a pomera granice dobrog ukusa
Torta idealna za sve svečane prilike raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNI MINJONI Popraviće vam dan u trenu, a mirišu na nedelju
Prave se brzo i lako, a idealni su za svečanu ili slavsku trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)