PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice od zelja tako male, a tako ukusne
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljiv obrok.
Sarmice od zelja
Sastojci:
4-5 vezica zelja
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 šolja pirinča
so, biber
aleva paprika
1 čaša kiselog mleka
2 žumanceta
Priprema:
Listovima zelja skinite tvrdi deo i poparite ih vrelom vodom. Napravite fi l (dinstani luk i meso, pirinač, začini), (izuzev kiselog mleka i žumanaca) i uvijajte sarmice. Poređajte ih u podmazanu zemljanu posudu (ili širu šerpu), nalijte vodom, malo posolite i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata, dok voda skoro sasvim ne uvri. Umutite kiselo mleko sa žumancima i malo vode, prelijte preko sarmica i zapecite u rerni da porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA SE RASPAMETIŠ! Kuglice od čizkejka će u rekordnom roku će nestati sa vašem stola
Lako se prave, a još brže se jedu.
MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom
Svi će je zavoleti.
NE MOŽETE MU ODOLETI Čizkejk po jedinstvenom receptu da zasladite ovaj ponedeljak
Drugačiji je nego što ste navikli.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)