PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice od zelja tako male, a tako ukusne
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljiv obrok.

Sarmice od zelja
Možda vas zanima:

DA SE RASPAMETIŠ! Kuglice od čizkejka će u rekordnom roku će nestati sa vašem stola
Lako se prave, a još brže se jedu.

MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom
Svi će je zavoleti.

NE MOŽETE MU ODOLETI Čizkejk po jedinstvenom receptu da zasladite ovaj ponedeljak
Drugačiji je nego što ste navikli.

Sastojci:
4-5 vezica zelja
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 šolja pirinča
so, biber
aleva paprika
1 čaša kiselog mleka
2 žumanceta
Priprema:
Listovima zelja skinite tvrdi deo i poparite ih vrelom vodom. Napravite fi l (dinstani luk i meso, pirinač, začini), (izuzev kiselog mleka i žumanaca) i uvijajte sarmice. Poređajte ih u podmazanu zemljanu posudu (ili širu šerpu), nalijte vodom, malo posolite i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata, dok voda skoro sasvim ne uvri. Umutite kiselo mleko sa žumancima i malo vode, prelijte preko sarmica i zapecite u rerni da porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)