PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice od zelja tako male, a tako ukusne
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljiv obrok.
Sarmice od zelja
Sastojci:
4-5 vezica zelja
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 šolja pirinča
so, biber
aleva paprika
1 čaša kiselog mleka
2 žumanceta
Priprema:
Listovima zelja skinite tvrdi deo i poparite ih vrelom vodom. Napravite fi l (dinstani luk i meso, pirinač, začini), (izuzev kiselog mleka i žumanaca) i uvijajte sarmice. Poređajte ih u podmazanu zemljanu posudu (ili širu šerpu), nalijte vodom, malo posolite i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata, dok voda skoro sasvim ne uvri. Umutite kiselo mleko sa žumancima i malo vode, prelijte preko sarmica i zapecite u rerni da porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA SE RASPAMETIŠ! Kuglice od čizkejka će u rekordnom roku će nestati sa vašem stola
Lako se prave, a još brže se jedu.
MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom
Svi će je zavoleti.
NE MOŽETE MU ODOLETI Čizkejk po jedinstvenom receptu da zasladite ovaj ponedeljak
Drugačiji je nego što ste navikli.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)