JEFTIN SLATKIŠ Pita sa grizom prelivena sirupom, sočna i kremasta

Trpeza/ V.V.

10:30

Slatki kutak 0

Od nekoliko osnovnih sastojaka koje imate u kuhinji možete da napravite ovu poslasticu.

JEFTIN SLATKIŠ Pita sa grizom prelivena sirupom, sočna i kremasta
Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za pitu

200 g griza

4 jajeta

200 g šećera

150 ml ulja

200 ml jogurta

1 prašak za pecivo

Za preliv:

300 g šećera

400 ml vode

1 limun

Priprema:

Umutite penasto jaja sa šećerom, dodajte jogurt, ulje. Kada se šećer otopi, dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo i sjedinite. Fil podelite na tri jednaka dela. Uzmite jednu koru i premažite filom, stavite drugu, premažite filom, i tako još dve kore. Umotajte u rolat i stavite u pleh. Ponovite isto s ostalim korama. Dobićete tri rolata. Ostavite malo fila da premažete odozgo rolate. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite pitu oko 20 minuta. Stavite vodu i šećer da provre i kuvajte još desetak minuta. Vrelu pitu prelijte hladnim sirupom. Isecite kad se ohladi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading