PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g očišćenih višanja
200 g šećera
150 g mlevenog plazma keksa
100 ml mineralne vode
50 ml ulja
Priprema:
Pomešajte ulje i vodu. Uzmite 3 kore. Prvu koru namažite sa dve kašike mešavine ulja i vode, a na drugu koru stavite jednu kašiku. Preko stavite treću koru, pospite plazmom, stavite višnje, šećer, pa pospite sa još malo plazme. Urolajte i stavite u pleh namazan uljem. Dobićete 4 rolnice. Namažite ih odozgo mešavinom ulja i vode. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohlađenu pitu po želji pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
NIKO JOJ NE ODOLEVA! Pita sa višnjama i plazmom je savršeni spoj krckavih kora i sočnog slatko-kiselog fila
Voćne kolače svi vole pa će sigurno biti zadovoljni ovom pitom.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)