ZELENO KAO PROLEĆE Osvežavajući rolat sa kivijem je idealno vikend posluženje
Slatki rolat sa voćem je idealan da se zasladite posle porodičnog ručka.
Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
1 prašak za pecivo
2 kašike brašna
4 kašike mlevenog keksa
2-3 kapi zelene boje za kolače
Za fil:
500 ml mleka
3 kašike gustina
3 kašike brašna
150 g putera
5 kašika šećera
2 kivija
Priprema:
Kora: Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca i prašak za pecivo. Kašikom umešajte prvo brašno, a onda keks. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite koru na 200 stepeni oko 20 minuta. Kad bude gotova stavite je na krpu i urolajte.
Fil: Kuvajte 300 ml mleka sa šećerom, a u ostatku mleka razmutite brašno i gustin. U prokuvalo mleko sipajte razmućenu smesu i mešajte dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi sjedinite ga sa umućenim puterom. Nafilujte koru, a iseckan kivi rasporedite preko fila i urolajte. Ostavite rolat da se stegne u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)