POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima

Alo.rs

14:00

Slatki kutak 0

Nećet moći da prestanete da ga jedete.

POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Shutterstock

Krambl s kajsijama

Sastojci:

1 kg očišćenih kajsija

3 kašike smeđeg šećera

150 g ovsenih pahuljica

100 g brašna

100 g hladnog putera

100 g smeđeg šećera

1 kašika meda (livadski ili bagremov)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kajsije prepolovite ili čak ih isecite na četvrtine. Poređajte ih na dno posude i pospite smeđim šećerom. Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer. Dodajte komadiće putera i prstima ih utrljajte da se naprave mrvice. Stavite med i napravite krupnije mrvice. Pospite smesu ravnomerno po kajsijama. Na kraju sve prelijte sa 2 kašičice meda, pred ubacivanje u rernu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Kada gornji sloj dobije zlatnu boju, znaćete da je desert gotov. Služite toplo uz sladoled od vanile.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading