POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.

Krambl s kajsijama
Možda vas zanima:

DESERT KOJI NE MOŽE DA RAZOČARA Lenja pita sa OVIM sezonskim voćem je preukusna!
Smutite i prespete u tepsiju.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.


KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA PO BAKINOM RECEPTU Zasladite se brzinskom poslasticom za celu porodicu
Prisetite se kako je ukusan.
Sastojci:
1 kg očišćenih kajsija
3 kašike smeđeg šećera
150 g ovsenih pahuljica
100 g brašna
100 g hladnog putera
100 g smeđeg šećera
1 kašika meda (livadski ili bagremov)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kajsije prepolovite ili čak ih isecite na četvrtine. Poređajte ih na dno posude i pospite smeđim šećerom. Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer. Dodajte komadiće putera i prstima ih utrljajte da se naprave mrvice. Stavite med i napravite krupnije mrvice. Pospite smesu ravnomerno po kajsijama. Na kraju sve prelijte sa 2 kašičice meda, pred ubacivanje u rernu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Kada gornji sloj dobije zlatnu boju, znaćete da je desert gotov. Služite toplo uz sladoled od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.

PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja
Kremasta i sočna, pravićete stalno.

STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jednostavni desert skupog ukusa, za savršen vikend
Starinski slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.

LEŠNIK PUSLICE Treba vam samo 3 sastojka, a ukusne kao da ste se trudili satima
Super idu uz kafu ili čaj.
Komentari (0)