POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.
Krambl s kajsijama
Sastojci:
1 kg očišćenih kajsija
3 kašike smeđeg šećera
150 g ovsenih pahuljica
100 g brašna
100 g hladnog putera
100 g smeđeg šećera
1 kašika meda (livadski ili bagremov)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kajsije prepolovite ili čak ih isecite na četvrtine. Poređajte ih na dno posude i pospite smeđim šećerom. Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer. Dodajte komadiće putera i prstima ih utrljajte da se naprave mrvice. Stavite med i napravite krupnije mrvice. Pospite smesu ravnomerno po kajsijama. Na kraju sve prelijte sa 2 kašičice meda, pred ubacivanje u rernu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Kada gornji sloj dobije zlatnu boju, znaćete da je desert gotov. Služite toplo uz sladoled od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DESERT KOJI NE MOŽE DA RAZOČARA Lenja pita sa OVIM sezonskim voćem je preukusna!
Smutite i prespete u tepsiju.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA PO BAKINOM RECEPTU Zasladite se brzinskom poslasticom za celu porodicu
Prisetite se kako je ukusan.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)