MEKAN KAO SUNĐER Kolač od neverovatnih sastojaka, a nema čokolade
Oduševiće vas ukus.
Kolač od kakaoa i tikvice
Sastojci:
250 g tikvice
2 kašičice soka od narandže
120 ml mlaćenice
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1/4 kašičice soli
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice muskatnog oraščića
30 g kakaoa
3 jajeta
150 g šećera
2 štapića vanile
120 ml ulja
1 kašičica rendane narandžine kore
120 g mlevenih oraha
Priprema:
Za jedan kalup dužine oko 30 cm. Tikvice operite, očistite i isecite na tanke kolutove. Stavite ih u posudu s narandžinim sokom, pokrijte i ostavite da se lagano kuvaju pet minuta, pa ih izmiksujte. Dodajte mlaćenicu, ostavite da se malo ohladi. Kalup namažite masnoćom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i kakao stavite u prikladnu posudu i izmešajte. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, vanilinim štapićima, uljem i narandžinom korom. Pomešajte smesu od brašna i smesu od jaja. Oprezno dodajte tikvice. Umešajte orahe i testo te stavite u namašćeni kalup. Pecite u rerni na 160 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
DESERT KOJI NE MOŽE DA RAZOČARA Lenja pita sa OVIM sezonskim voćem je preukusna!
Smutite i prespete u tepsiju.
POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)