MEKAN KAO SUNĐER Kolač od neverovatnih sastojaka, a nema čokolade
Oduševiće vas ukus.

Kolač od kakaoa i tikvice
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.

DESERT KOJI NE MOŽE DA RAZOČARA Lenja pita sa OVIM sezonskim voćem je preukusna!
Smutite i prespete u tepsiju.

POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.

Sastojci:
250 g tikvice
2 kašičice soka od narandže
120 ml mlaćenice
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1/4 kašičice soli
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice muskatnog oraščića
30 g kakaoa
3 jajeta
150 g šećera
2 štapića vanile
120 ml ulja
1 kašičica rendane narandžine kore
120 g mlevenih oraha
Priprema:
Za jedan kalup dužine oko 30 cm. Tikvice operite, očistite i isecite na tanke kolutove. Stavite ih u posudu s narandžinim sokom, pokrijte i ostavite da se lagano kuvaju pet minuta, pa ih izmiksujte. Dodajte mlaćenicu, ostavite da se malo ohladi. Kalup namažite masnoćom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i kakao stavite u prikladnu posudu i izmešajte. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, vanilinim štapićima, uljem i narandžinom korom. Pomešajte smesu od brašna i smesu od jaja. Oprezno dodajte tikvice. Umešajte orahe i testo te stavite u namašćeni kalup. Pecite u rerni na 160 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.
Komentari (0)