NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
Kolač od bundeve
Sastojci:
1/2 kg narendane bundeve
4 kašike mlevenih oraha
4 kašike prezle
4 kašike mlevenog keksa
2 kašike šećera
1 vanilin-šećer
1 kašičica cimeta
Priprema:
U činiji dobro izmešajte sve sastojke. U tepsiju, stavite pek-papir i izručite ovu smešu od bundeve. Veličina tepsije treba da je tolika, da kada poravnate smešu, ona ne treba bude deblja od 1 cm. Tepsiju stavite u
rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite oko pola sata ili dok ne dobije lepu boju. Ovaj kolač možete poslužiti
sa šlagom, sladoledom ili preliven čokoladom. Ako volite, u sastojke za kolač, možete dodati i suvo grožđe ili neko drugo iseckano suvo voće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DESERT KOJI NE MOŽE DA RAZOČARA Lenja pita sa OVIM sezonskim voćem je preukusna!
Smutite i prespete u tepsiju.
POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.
KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA PO BAKINOM RECEPTU Zasladite se brzinskom poslasticom za celu porodicu
Prisetite se kako je ukusan.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)