PREUKUSAN I MEKAN KAO DUŠA Kolač od trešanja mamiće vas i mirisom i ukusom
Neodoljiv za sve.
Kolač s trešnjama
Sastojci:
4 jaja
1 dl jogurta
1 dl ulja
100 g šećera
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
200 g trešanja
prezle za posipanje kalupa
Priprema:
Uklonite koštice iz trešanja. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i stavite sa strane. Uključite rernu na 180 stepeni. U jednu činiju stavite cela jaja i šećer, pa mutite dok se smesa ne udvostruči i ne postane bledožuta. Zatim varjačom lagano umešajte ulje, koje ćete u nekoliko navrata dodavati u smesu jaja i šećera. Nakon toga na isti način umešajte i jogurt. Na kraju u smesu lagano umešajte brašno i prašak za pecivo. Kalup namažite maslacem i bogato pospite prezlama. Ulijte smesu u kalup i potom na vrh rasporedite trešnje. Kolač pecite oko 40 minuta. Imajte na umu da biskvitima s dodatkom jogurta treba malo više vremena da požute. Kolač je gotov kada se odvoji od kalupa i kada poprimi tamniju zlatnožutu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
DESERT KOJI NE MOŽE DA RAZOČARA Lenja pita sa OVIM sezonskim voćem je preukusna!
Smutite i prespete u tepsiju.
POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.
POSLASTICA ZA POŽELETI Štrudla s trešnjama idealna za prvomajski praznik
Ko će moži da joj odoli?
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)