NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
Brzi kolač s kajsijama
Sastojci:
4 jaja
150 g mlevenih oraha
100 g oštrog brašna
100 g maslaca
100 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
malo prezli za posipanje pleha
500 g kajsija
Priprema:
Dobro operite kajsije, izvadite im koštice, pa ih iseckajte na manje komade. Pleh za pečenje kolača namažite
maslacem, pa pospite prezlama. Otopite maslac na laganoj vatri. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i bademe. U drugoj posudi 5 minuta mikserom mutite cela jaja sa šećerom. Rashlađen
maslac lagano dodajte u smesu jaja i šećera. Zatim u to lagano umešajte brašno, orahe i prašak za pecivo.
Sipajte smesu u pleh i po vrhu rasporedite iseckane kajsije. Stavite kolač u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA PO BAKINOM RECEPTU Zasladite se brzinskom poslasticom za celu porodicu
Prisetite se kako je ukusan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)