NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
Brzi kolač s kajsijama
Sastojci:
4 jaja
150 g mlevenih oraha
100 g oštrog brašna
100 g maslaca
100 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
malo prezli za posipanje pleha
500 g kajsija
Priprema:
Dobro operite kajsije, izvadite im koštice, pa ih iseckajte na manje komade. Pleh za pečenje kolača namažite
maslacem, pa pospite prezlama. Otopite maslac na laganoj vatri. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i bademe. U drugoj posudi 5 minuta mikserom mutite cela jaja sa šećerom. Rashlađen
maslac lagano dodajte u smesu jaja i šećera. Zatim u to lagano umešajte brašno, orahe i prašak za pecivo.
Sipajte smesu u pleh i po vrhu rasporedite iseckane kajsije. Stavite kolač u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA PO BAKINOM RECEPTU Zasladite se brzinskom poslasticom za celu porodicu
Prisetite se kako je ukusan.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
Komentari (0)