NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
Brzi kolač s kajsijama
Sastojci:
4 jaja
150 g mlevenih oraha
100 g oštrog brašna
100 g maslaca
100 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
malo prezli za posipanje pleha
500 g kajsija
Priprema:
Dobro operite kajsije, izvadite im koštice, pa ih iseckajte na manje komade. Pleh za pečenje kolača namažite
maslacem, pa pospite prezlama. Otopite maslac na laganoj vatri. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i bademe. U drugoj posudi 5 minuta mikserom mutite cela jaja sa šećerom. Rashlađen
maslac lagano dodajte u smesu jaja i šećera. Zatim u to lagano umešajte brašno, orahe i prašak za pecivo.
Sipajte smesu u pleh i po vrhu rasporedite iseckane kajsije. Stavite kolač u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA PO BAKINOM RECEPTU Zasladite se brzinskom poslasticom za celu porodicu
Prisetite se kako je ukusan.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)