KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA PO BAKINOM RECEPTU Zasladite se brzinskom poslasticom za celu porodicu
Prisetite se kako je ukusan.
Koh
Sastojci:
1/2 šolje putera
1 šolja šećera
1/2 šolje brašna
1,5 šolja griza
1 šolja kokosa
3/4 šolje mleka
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
bademi za dekoraciju
Za sirup:
1/2 šolje šećera
2/3 šolje vode
1 kašika soka od limuna
Priprema:
Prvo skuvajte sirup tako što ćete sve sastojke da stavite u šerpu i nakon ključanja ostavite da vri još 10 minuta. Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sastojke za testo sjedinite i masu stavite u podmazan okrugli ili četvrtasti pleh. Na ivice kolača utisnite badem i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Vruć kolač još u plehu prelijte sirupom i ostavite oko pola sata da kolač upije tečnost.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
DESERT KOJI NE MOŽE DA RAZOČARA Lenja pita sa OVIM sezonskim voćem je preukusna!
Smutite i prespete u tepsiju.
POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)