ČIK MU ODOLITE! Čokoladni koh je mekan i sočan, obožavaju ga sve generacije

Trpeza/ V.V.

16:30

Slatki kutak 0

U ovoj fantastičnoj poslastici će uživati cela porodica, a napravi se za pola sata.

ČIK MU ODOLITE! Čokoladni koh je mekan i sočan, obožavaju ga sve generacije
Shutterstock

Sastojci:

Patišpanj:

8 jaja

9 kašika griza

6 kašika šećera

1 vanilin šećer

1 kašika kakaoa

1 prašak za pecivo

Za preliv:

500 ml običnog mleka

500 ml čokoladnog mleka

1 kesa šlaga

Priprema:

Umutiti čvrst sneg od belanaca. U drugoj činiji umutititi žumanca sa šećerom, kakaom i vanil šećerom u penastu smesu. Sipati žumanca u sneg od belanaca, izmešati kašikom, pa dodati griz i prašak za pecivo i opet kašikom izmešati. Izliti u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Oba mleka sipati u šerpu, zagrejati do ključanja i vruć koh odmah preliti. Ostaviti da upije i prohladi se, pa koh iseći na kocke  i služiti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading