STARINSKI KOLAČ Jednostavan rolat sa džemom po bakinom receptu, jeftin i preukusan!
Odličan kolač za domaćice koje tek uče da prave kolače.
Sastojci:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
Rendana kora od 1 limuna
Džem od kajsija
Priprema:
Mikserom umutite sneg od belanaca. Dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Smanjite brzinu miksera, pa dodajte jedno po jedno žumance i samo sjedinite. Kašikom umešajte brašno i koru od limuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni u podmazanom plehu oko 20 minuta. Urolajte koru u krpu. Kada se ohladi, namažite džemom i ponovo urolajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH Omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji, slatka fantazija kojoj niko ne odoleva
Priprema je laka i poslastica će brzo biti gotova.
IZ BAKINE KUHINJE Starinski rolat sa džemom je jednostavan, a svi smo ga obožavali u detinjstvu
Za ovu poslasticu vam ne treba ni mnogo vremena ni veštine u kuhinji.
MALO DRUGAČIJE Recept za čokoladne palačinke koje će oduševiti mališane!
Filujte ih po želji, kremom, šećerom ili džemom.
TURSKI MOKRI KOLAČ Toliko je sočan i čokoladan, nećete moći da prestanete da jedete!
Mekani biskvit natopljen slatkim prelivom čini ovaj kolač jednim od najsočnijih na svetu!
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)