MALO DRUGAČIJE Recept za čokoladne palačinke koje će oduševiti mališane!
Filujte ih po želji, kremom, šećerom ili džemom.
Sastojci:
2 jaja
150 g brašna
300 ml mleka
30 g maslaca
40 g čokolade za kuvanje
1 kašika kakaoa
2 kašike šećera
prstohvat soli
Priprema:
Naseckajte čokoladu i s maslacem istopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Jaja umutite sa šećerom i solju. Umešajte polovinu brašna pomešanog s kakaom, 1/3 mleka, zatim ostatak brašna, pa preostalo mleko. Sve vreme mešajte ručnom mutilicom da dobijete ujednačenu smesu bez grudvica. Dodajte otopljenu čokoladu i sjedinite. Ostavite da odstoji poklopljeno 1 sat. Pecite u zagrejanom tiganju na malo ulja po 2 minuta sa obe strrane. Filujte džemom, kremom, šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
ČOKOLADNI KOH Omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji, slatka fantazija kojoj niko ne odoleva
Priprema je laka i poslastica će brzo biti gotova.
TURSKI MOKRI KOLAČ Toliko je sočan i čokoladan, nećete moći da prestanete da jedete!
Mekani biskvit natopljen slatkim prelivom čini ovaj kolač jednim od najsočnijih na svetu!
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
Komentari (0)