DOMAĆI IŠLERI Starinski recept za poznati keks, lepši od onog iz prodavnice!

Trpeza/ V.V.

10:30

Slatki kutak 0

Išleri su ukusniji kada malo odstoje, da se ukusi prožmu i malo omekšaju.

DOMAĆI IŠLERI Starinski recept za poznati keks, lepši od onog iz prodavnice!
Shutterstock

Sastojci:

Testo:

200 g brašna

180 g maslaca

100 g šećera u prahu

100 g mlevenih oraha

1 žumance

Fil:

2 jajeta

50 g čokolade za kuvanje

150 g šećera

150 g maslaca

Glazura:

50 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Umutiti maslac, šećer u prahu, mlevene orahe i žumance. Dodati brašno, testo dobro umesiti i ostaviti da odmara pola sata. Oklagijom ga razvući na debljinu od 0,5 cm i malom čašom vaditi krugove. Peći na 180 stepeni 10 minuta. Treba da ostanu bele.

Fil: Jaj i šećer mutiti na pari dok se ne zgusnu, pa dodati čokoladu. U ohlađen krem dodati omekšali maslac i mikserom sjediniti.

Glazura: Na tihoj vatri otopiti čokoladu i ulje.

Ohlađene krugove filovati i spajati po dva. Jednu polovinu išlera umakati u glazuru.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading