DOMAĆI IŠLERI Starinski recept za poznati keks, lepši od onog iz prodavnice!
Išleri su ukusniji kada malo odstoje, da se ukusi prožmu i malo omekšaju.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJBOLJI RECEPT ZA KOH Omiljeni kolač iz detinjstva ulepšaće vam nedeljno popodne
Sočna poslastica za celu prodicu.

JEFTINA POSLASTICA Starinski kolač od jabuka i maka je mekan, sočan i gotov za pola sata!
Kolač koji se jednostavno i brzo priprema.

DOMAĆE MEDENO SRCE Sočan čokoladni kolač, ko ga jednom proba nikada ga više ne kupuje!
Medeno srce se pravi bez mleka, jaja i mnogo mučenja, samo se izmeša i ispeče!

SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
Testo:
200 g brašna
180 g maslaca
100 g šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
1 žumance
Fil:
2 jajeta
50 g čokolade za kuvanje
150 g šećera
150 g maslaca
Glazura:
50 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti maslac, šećer u prahu, mlevene orahe i žumance. Dodati brašno, testo dobro umesiti i ostaviti da odmara pola sata. Oklagijom ga razvući na debljinu od 0,5 cm i malom čašom vaditi krugove. Peći na 180 stepeni 10 minuta. Treba da ostanu bele.
Fil: Jaj i šećer mutiti na pari dok se ne zgusnu, pa dodati čokoladu. U ohlađen krem dodati omekšali maslac i mikserom sjediniti.
Glazura: Na tihoj vatri otopiti čokoladu i ulje.
Ohlađene krugove filovati i spajati po dva. Jednu polovinu išlera umakati u glazuru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.

BRZA ALVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vas u trenu, a treba vam samo 4 sastojka
Pravi se lako, a ukusna kao da ste se trudili satima.

OČARAVAJUĆA PANJ TORTA Poslastica savršenog ukusa koju će zbog izgleda deca obožavati
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.
Komentari (0)