DOMAĆI IŠLERI Starinski recept za poznati keks, lepši od onog iz prodavnice!
Išleri su ukusniji kada malo odstoje, da se ukusi prožmu i malo omekšaju.
Sastojci:
Testo:
200 g brašna
180 g maslaca
100 g šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
1 žumance
Fil:
2 jajeta
50 g čokolade za kuvanje
150 g šećera
150 g maslaca
Glazura:
50 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti maslac, šećer u prahu, mlevene orahe i žumance. Dodati brašno, testo dobro umesiti i ostaviti da odmara pola sata. Oklagijom ga razvući na debljinu od 0,5 cm i malom čašom vaditi krugove. Peći na 180 stepeni 10 minuta. Treba da ostanu bele.
Fil: Jaj i šećer mutiti na pari dok se ne zgusnu, pa dodati čokoladu. U ohlađen krem dodati omekšali maslac i mikserom sjediniti.
Glazura: Na tihoj vatri otopiti čokoladu i ulje.
Ohlađene krugove filovati i spajati po dva. Jednu polovinu išlera umakati u glazuru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IŠLERI Austrijski kolačići savršeni za sve svečane prilike, a bude nostalgiju na bakinu kuhinju
Super idu uz kafu ili čaj.
ČOKOLADNI IŠLERI Recept za desert koji odmah vraća u detinjstvo, sa neodoljivim slatkim filom
Super idu uz čaj ili kafu.
ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
NAJBOLJI RECEPT ZA KOH Omiljeni kolač iz detinjstva ulepšaće vam nedeljno popodne
Sočna poslastica za celu prodicu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)