NEKA CELA KUHINJA ZAMIRIŠE Lenju pitu svi volimo, a sa dodatkom cimeta postaće vam omiljena
Parčići će samo nestajati sa tanjira.
Lenja pita sa cimetom
Sastojci:
200 g maslaca
200 g šećera
3 jajeta
500 g brašna
1 kašičica cimeta
1 kašičica sode bikarbone
800 g jabuka
100 g suvog grožđa
100 g oraha
Priprema:
U sud staviti maslac, šećer, 2 jajeta i žumance i penasto umutiti, dodati kašičicu cimeta i kašičicu sode bikarbone. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Podeliti ga na polovine. Dok se testo odmara, oljuštiti jabuke i tanko ih iseći. Polovinu testa staviti u pleh. Preko razvučenog testa staviti jabuke i suvo grožđe, koje prethodno valja držati neko vreme u vrućoj vodi. Staviti drugi deo razvučene kore. Preostalim belancetom premazati površinu testa, ravnomerno poravnati, zatim zasuti krupno seckanim orasima i krupnijim šećerom. Peći na 190 stepeni oko 35 minuta. Kad se ispeče, posuti šećerom i služiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)