NEKA CELA KUHINJA ZAMIRIŠE Lenju pitu svi volimo, a sa dodatkom cimeta postaće vam omiljena
Parčići će samo nestajati sa tanjira.
Lenja pita sa cimetom
Sastojci:
200 g maslaca
200 g šećera
3 jajeta
500 g brašna
1 kašičica cimeta
1 kašičica sode bikarbone
800 g jabuka
100 g suvog grožđa
100 g oraha
Priprema:
U sud staviti maslac, šećer, 2 jajeta i žumance i penasto umutiti, dodati kašičicu cimeta i kašičicu sode bikarbone. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Podeliti ga na polovine. Dok se testo odmara, oljuštiti jabuke i tanko ih iseći. Polovinu testa staviti u pleh. Preko razvučenog testa staviti jabuke i suvo grožđe, koje prethodno valja držati neko vreme u vrućoj vodi. Staviti drugi deo razvučene kore. Preostalim belancetom premazati površinu testa, ravnomerno poravnati, zatim zasuti krupno seckanim orasima i krupnijim šećerom. Peći na 190 stepeni oko 35 minuta. Kad se ispeče, posuti šećerom i služiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)