NEKA CELA KUHINJA ZAMIRIŠE Lenju pitu svi volimo, a sa dodatkom cimeta postaće vam omiljena

Alo.rs

16:00

Slatki kutak 0

Parčići će samo nestajati sa tanjira.

NEKA CELA KUHINJA ZAMIRIŠE Lenju pitu svi volimo, a sa dodatkom cimeta postaće vam omiljena
Shutterstock

Lenja pita sa cimetom

Sastojci:

200 g maslaca

200 g šećera

3 jajeta

500 g brašna

1 kašičica cimeta

1 kašičica sode bikarbone

800 g jabuka

100 g suvog grožđa

100 g oraha

Priprema:

U sud staviti maslac, šećer, 2 jajeta i žumance i penasto umutiti, dodati kašičicu cimeta i kašičicu sode bikarbone. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Podeliti ga na polovine. Dok se testo odmara, oljuštiti jabuke i tanko ih iseći. Polovinu testa staviti u pleh. Preko razvučenog testa staviti jabuke i suvo grožđe, koje prethodno valja držati neko vreme u vrućoj vodi. Staviti drugi deo razvučene kore. Preostalim belancetom premazati površinu testa, ravnomerno poravnati, zatim zasuti krupno seckanim orasima i krupnijim šećerom. Peći na 190 stepeni oko 35 minuta. Kad se ispeče, posuti šećerom i služiti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading