NEKA CELA KUHINJA ZAMIRIŠE Lenju pitu svi volimo, a sa dodatkom cimeta postaće vam omiljena
Parčići će samo nestajati sa tanjira.
Lenja pita sa cimetom
Možda vas zanima:

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.



IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
Sastojci:
200 g maslaca
200 g šećera
3 jajeta
500 g brašna
1 kašičica cimeta
1 kašičica sode bikarbone
800 g jabuka
100 g suvog grožđa
100 g oraha
Priprema:
U sud staviti maslac, šećer, 2 jajeta i žumance i penasto umutiti, dodati kašičicu cimeta i kašičicu sode bikarbone. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Podeliti ga na polovine. Dok se testo odmara, oljuštiti jabuke i tanko ih iseći. Polovinu testa staviti u pleh. Preko razvučenog testa staviti jabuke i suvo grožđe, koje prethodno valja držati neko vreme u vrućoj vodi. Staviti drugi deo razvučene kore. Preostalim belancetom premazati površinu testa, ravnomerno poravnati, zatim zasuti krupno seckanim orasima i krupnijim šećerom. Peći na 190 stepeni oko 35 minuta. Kad se ispeče, posuti šećerom i služiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.

ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.

NEODOLJIVA LEŠNIK GNEZDA Raskošni kolačići savršeni za sve bitne događaje, neprevaziđenog ukusa
Gosti će biti oduševljeni.

ČOKOLADNA TORTA BRZI GONZALES Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena, a kremastiju niste jeli
Pravi se lako, a pojede u slast.

SLATKI ROLAT SA ŠARGAREPOM Kremasti desert koji budi sva čula
Neodoljiv i osvežavajući, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)