TOPI SE U USTIMA Jednostavan kolač sa jabukama po italijanskom receptu

Trpeza/ V.V.

12:00

Slatki kutak 0

Preukusan kolač koji će vam se sigurno dopasti.

TOPI SE U USTIMA Jednostavan kolač sa jabukama po italijanskom receptu
Shutterstock

Sastojci:

4 jabuke

180 g pšeničnog brašna

130 ml mleka

50 g putera

3 kašike smeđeg šećera

1/2 praška za pecivo

2 žumanceta

prstohvat soli

Priprema:

Mutite žumanca sa šećerom dok se šećer ne istopi. Istopite puter i pola dodajte u smesu od žumanaca. Dodajte mleko i izmešajte. Dodajte prstohvat soli, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte kašikom. Sipajte u podmazanu tepsiju. Jabuke oljuštite, očistite i isecite na tanje kriške, pa ih poređajte odozgo. Sipajte preostali puter i pospite smeđim šećerom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok kolač ne porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading